Düzensiz göçle mücadelede 4 ayaklı strateji

Türkiye düzensiz göç ile ilgili dört ayaklı bir strateji uyguluyor. Stratejinin ilk ayağını; sorunun kaynağı olan ülkeyle diplomatik temasla başlıyor. İşte dört ayaklı stratejinin ayrıntıları.

Düzensiz göçle mücadelede 4 ayaklı strateji
Düzensiz göçle mücadelede 4 ayaklı strateji
GİRİŞ 17.06.2022 07:15 GÜNCELLEME 17.06.2022 07:15
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Düzensiz göçmenle mücadele kapsamında uygulanan dört ayaklı strateji sonuçlarını veriyor. Bugüne kadar 2 milyon 626 bin 295 mültecinin sınırdan geçerek Türkiye’ye gelmesi engellendi. İşte dört ayaklı stratejinin ayrıntıları:

DİPLOMATİK TEMAS

Dört ayaklı stratejinin ilk ayağını, sorunun kaynağı olan ülkede, Türkiye'nin diplomatik girişimleriyle olayların çözüme ulaştırılması için atılması planlanan adımlar oluşturuyor. Bu konuda Afganistan ve Ukrayna örnek gösterilirken, siyasi sorunların çözülmesine yönelik destek girişimlerinin yanı sıra, TİKA ve Kızılay gibi kurumlar aracılığıyla gönderilen insani yardımlar etkili oluyor.

SINIR GÜVENLİĞİ

Van, Iğdır ve Ağrı gibi kritik illerdeki sınırlarda duvarların bu yıl sonuna kadar tamamlanması düzensiz göçü önlemede yüzde 90'ın üzerinde bir katkı sağlayacak. Ayrıca, Van'a yaklaşık 1.000 Polis Özel Harekât ve 1.080 Jandarma personeli takviyesinin yanı sıra, Van Gölü'ne de Sahil Güvenlik personeli gönderildi. Bu unsurlar,termal kamera, gece görüş cihazları ve optik kuleler gibi teknolojiyle desteklenecek. Böylelikle İran sınır güvenliği sağlanmış olacak.

GÖÇ ROTALARI

12 vali koordinatör olarak görevlendirildi, göç rotaları ile güzergahlar oluşturuldu ve buralara güvenlik birimleri yerleştirildi. Bu sayede, 39 bin 314 organizatör ve 1 milyon 246 bin 376 göçmen yakalandı.

SINIR DIŞI

Bu stratejinin dördüncü ayağını da yakalananların sınır dışı edilmesi oluşturuyor. Bu yıl 110 bin 968 kişi yakalanırken, bunların 35 bini sınır dışı edildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ / EBRU KARATOSUN
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 42
  • VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    ÜLKEDEN DIŞARI ÇIKMAK ÇOK ZOR, ÜLKEYE GİRMEK ÇOK KOLAY, BÖYLE BiR ÜLKE VARMI DÜNYADA.
    Cevapla
  • gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    YAbancılar turkiye serbest ucuz diye sınırsız ev araba alıyor.devlet yetkilileri engel olmuyor.türk vatandaşı olan birisi bir rus bir afgan geldiği zaman evini ona satıyor.hiçbir engel yok.ileride rusya vatandaşlarımızın güvenliği için burayı kontrol etmemiz lazım derse ne diyeceksiniz.diyelimki alanya antalya mersinde ruslar çoğalıyor.al sana akdenize inme politikası.aynı ukraynanın rusların çok olduğu bölgelerinin işgali gibi.şimdi ihtimal vermeyebilirsiniz.10 sene sonra garantisi ne.yüzde yüz müslüman türk ev alamazken ruslar 2şer 3 er ev alıyor.öz yurdunda garipsin öz yurdunda parya.suriyeli lüks araca binerken biz arkasından bakıyoruz.yok mu çevresinde bunlara şahit olan.
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    yeşil sermaye,kendi adına konuş,kimsinki davet ediyorsun,evine alıp bakacanmı...unutma Türkiye nin 85 milyon nufusu var ve bu nufusun belki 70 milyonu mültecileri istemiyor.
    Cevapla
  • Selahattin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç: İstanbul'da, Zeytinburnu'nda geldiği ülkede askeri eğitim almış çoğu Afgan olanlar arasında sokak cetelesmeleri ve çatışma, başakşehir ve civarındaki tüm sanayi sitelerinde aşikar yaşayan ve çalışan kaçaklar yöresel kıyafetleriyle süpermarkete dahi gidecek kadar korkusuz kaçaklar, silah edinen ve birbirini gasp eden ve yagmalayan kaçak göçmenleri şimdiye kadar gördük benim umudum kalmadı.
    Cevapla
  • Birecikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaşar duran (koca yaşar) İngiltere Türkiye maçında bir kaç kurtarış yapmıştı sonuç 8-0 sonuç içeri giren çıkandan çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'