Mustafa Armağan’dan 81 yıllık iddia: CHP dönemi rapor yoksa beyaz ekmek yok

1941 yılına ait bir gazete küpürünü paylaşan Yazar Mustafa Armağan, dönemin iktidar partisi CHP tarafından, beyaz ekmek almak isteyen vatandaşlara doktor raporu şartı konulduğunu ileri sürdü.

GİRİŞ 18.06.2022 11:12 GÜNCELLEME 18.06.2022 11:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

1941 yılına ait bir gazete küpürünü paylaşan Yazar Mustafa Armağan, dönemin iktidar partisi CHP tarafından, beyaz ekmek almak isteyen vatandaşlara doktor raporu şartı konulduğunu ileri sürdü. Armağan, "Eczaneden ilaç alır gibi ekmek içinde doktor raporu istendi. Bu rapor olayından dönemin kodamanları istifade etti” dedi.

Yazar Mustafa Armağan, sosyal medya hesabı üzerinden 1941 yılına ait bir gazete küpürü paylaştı. Paylaşımında, dönemin iktidar partisi olan CHP’nin, beyaz ekmek almak isteyen vatandaşlara doktor raporu şartı getirdiğini belirtti.

Armağan, doktor raporlarında CHP’li yöneticilerin karıştığı şaibelerin ortaya çıkmasıyla bu kez de belediye bünyesindeki doktorlardan alınması şartının getirildiğini ileri sürdü. Aynı dönemde vatandaşların zor şartlar altında yaşadığını söyleyen Armağan, iktidardaki CHP yöneticilerinin ise lüks içerisinde yaşadığını belirtti.

DOKTORLARA BASKI YAPARAK RAPORLARI ALDILAR

Konuya ilişkin konuşan Yazar Mustafa Armağan, “O dönemde o kadar kötü ekmekler yapılıyordu ki halkın bunlarla beslenme seçeneği yoktu. Hali hazırda o ekmeklerin besleyicilik değeri oldukça düşüktü. Öte yandan CHP’nin kodamanları bu ekmekten yemedikleri için beyaz ekmek üreten birkaç yer vardı. Dönemin yöneticileri beyaz ekmekle ilgili olarak, halkın içerisinden bu ekmeği almak isteyenlere doktor raporu şartı koydu. Yani eczaneden ilaç alır gibi ekmek için de doktor raporu istendi. Tabi bu karar halka verilen göstermelik bir haktı. Halkın doktor raporuyla bu ekmeğe ulaşma şansı oldukça zayıftı. Kısacası bu rapor olayından CHP’liler istifade etti. Yüksek makamlardan doktorlara baskı yaparak raporları aldılar. Kısacası o dönemde halkın boğazından geçmesi gereken o beyaz ekmek devrin kodamanlarına gitti. Tabi bu rapor alma olayında şaibeler ortaya çıkınca rapor verme olayı hastane doktorlarından alınıp belediye doktorlarına verildi. Tabi alınan bu kararın ne kadar adaletli işlediği de tartışılır” diye konuştu.

Yazar Mustafa Armağan

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • MSELİM 1 yıl önce Şikayet Et
    chp nin idare anlayışı çarlık rusyasının anlayışıyla aynıdır yani milleti aç bırak diz çöktür sırtından sopayı eksik etme ki itaat etsinler ülkemiz ne kadar zengin olursa olsun durum değişmez chp nin karekteri bu.
    Cevapla
  • ünsal özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğrudur o tarihte ekmek zaten karne ile alınıyordu/veriliyordu Francala ayrıydı çok güzel kokusu vardı metrelerce uzaktan kokusunu duyabiliyorduk herkes alamıyordu hastalar için üretiliyordu ...çok şükür bizim ailede hasta olmadığı için francala ile bizim işimiz yoktu karne ile aldığımız ekmek zaten yetmiyordu patatesle büyüdüm diyebilirim Rami kışlasından askerlerden tayın alıyorduk simsiyah taş gibi asker tayını testereyle kesiyorduk ...ikinci dünya savaşı bittikten sonra düzeldi ama bunları yaşayanlar daha tükenmedi ve bunlar tükenmedende CHP iktidarı göremez
    Cevapla
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    dede sen bunları yazabiliyorsan yaşının en az 80-90 olması lazım. yeme bizi.
    Cevapla
  • seçme 1 yıl önce Şikayet Et
    bugünkü chpliler de kendilerine ve millete tehdit baskı unsuru olarak kullandıkları terör örgütlerine hizmet ediyor. Doğuya gidip hdpkkya oy istiyorlar her chpli evden hdpkkya 1 oy verilmesini emrediyorlar basının karşısına çıkınca da Atatürkçü olduklarını iddia ediyorlar. Atatürkçü olduğunu iddia eden seçmenin %25i de bunu yutuyor sektirmeden hizmet alamadığı tacizine tecavüzüne muhatap olduğu chpye oy verip kamu kaynaklarını talan edip terör örgütleri ile kırışmalarına izin verip ses çıkarmıyor.
    Cevapla
  • bülent duman 1 yıl önce Şikayet Et
    geçmişimizi inşallah doğru okuyup anlarız.ve yönümüzü iyi tayin ederiz.bu günkü durumumuz.geçmişimizi iyi okumakla anlaşılır.neden yunanistan la neden suriye ile savaşıyoruz.iyi okuyup anlayalım.adı türk olunmakla türk olunmuyor.
    Cevapla
  • abdullah güven 1 yıl önce Şikayet Et
    2.dünya savaşının olduğu ve hitler savaşının kapıya dayandığı o yıllarda devletin yaptığı stok yanlış öyle mi?
    Cevapla
  • baba nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    1940 1950 yılları arsında YUNANİSTAN a binlerce ton gıda yardımı yapıp kendi vatandaşını aç bırakan c.h.p. yi aklamayı bırakın. Buyazdğımı yalan iftira diorsanız İNTERNETTEN kızılay ın resmi kayıtlarından öğrenebilirsiniz. MİLLETİ cahil ,aptal yerine koymayın.
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    bülent duman adaletsizlik nerde. birde şimdi sor bakalım adaletsizlik diye
    Cevapla
  • Halil SİNANOĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazıdan, stok anlamı çıkarabilene helal olsun.
    Cevapla
  • bülent duman 1 yıl önce Şikayet Et
    stoktan bahsedilmiyor adaletsizlikten bahsediliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü