Hüseyin Şibli'nin öldürülmesiyle ilgili Abdullah Ağar'dan dikkat çeken sözler!

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, PKK'nın sözde 'Suriye Özerk Yönetimi Merkez Yürütme Konseyi Eş Başkanı' olan Suriyeli terörist Hüseyin Şibli'nin MİT operasyonuyla etkisiz hale getirilmesinin ardından çarpıcı detayları paylaştı.

Hüseyin Şibli'nin öldürülmesiyle ilgili Abdullah Ağar'dan dikkat çeken sözler!
Hüseyin Şibli'nin öldürülmesiyle ilgili Abdullah Ağar'dan dikkat çeken sözler!
GİRİŞ 21.06.2022 06:42 GÜNCELLEME 21.06.2022 07:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Süleymaniye şehri Kalar bölgesinde nokta harekat düzenledi. Türkiye sınırlarının 275 kilometre uzağında gerçekleştirilen nokta operasyonda, terör örgütü YPG'nin sözde "Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı" terörist Ferhat Denk Kod adlı Hüseyin Şibli'yi etkisiz hale getirildi.

"SİHA İLE HEDEF ALINDI"

Resmi kaynaklar operasyonun nasıl düzenlendiğine dair detay vermezken, Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, aHaber canlı yayınında operasyonun SİHA ile düzenlendiği bilgisini paylaştı.

Ağar, harekat noktasının Süleymaniye Kelar olduğunu belirterek "Bu harekatın son derece önemli bir özelliği var. Uzun menzilli yeni nesil bir SİHA kullanıldı. Bu SİHA'nın güdümü, komuta kontrolü çok üstün bir teknolojiye karşılık geliyor. Vuruşu, çok üstün bir teknolojiye karşılık geliyor. Bu olayda 4 terörist etkisiz hale getirildi." diye konuştu.

CİLO'NUN SAĞ KOLU

Terörist Şibli'nin, terör örgütü PKK'nın sözde Suriye yöneticilerinden Şahin Cilo kod adlı teröristin sağ kolu olduğu ve Irak'ta görevlendirildiği öğrenildi.

Terörist Şibli'nin, Suriye'de bölge dışı üçüncü ülkeler ile kurduğu çıkar ağını Süleymaniye'nin güneyinde de sürdürmesi için görevlendirildiği ve burada adeta yeni bir terör yuvası oluşturmayı amaçladığı da öğrenildi.

Aslen Suriye kökenli olan terörist Şibli, terörist başı Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu dönemde terör örgütü PKK'ya katıldı. 2004'te Halep kırsalında sözde sorumlu düzeyinde görevlendirilen terörist Şibli, daha sonra ise örgütün sözde liderlerini eğitmek özere Gara ve Kandil alanında görevlendirildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Tuğlu... 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem...
    Cevapla
  • Timur 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah ,sihayı üğreten Selçuk kardeşimden hem bu dünyada hemde ahiret yurdunda razı olsun.Bu teknoloji çağın Fatih sultan mehmedi Selçuk bayraktar.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Detaya girmeye hiç gerek yok gebertin yeter.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı