Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem baskını soruşturması derinleşiyor

Eylemci personelin evrak hırsızlığı yaptığı Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem dairesinde, üniversite rektörlüğünün talebiyle İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Bürosu tarafından inceleme yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem baskını soruşturması derinleşiyor
Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem baskını soruşturması derinleşiyor
GİRİŞ 22.06.2022 12:59 GÜNCELLEME 22.06.2022 13:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Boğaziçi Üniversitesi'nde geçen hafta bilgi işlem bölümünü basarak yasadışı bir şekilde bazı evraklara el koyan 4 akademisyen görevinden uzaklaştırılmıştı. Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) olay sonrası kişisel verilerin özel şirketlerin kullanımına verildiği iddialarını yalanlamıştı.

REKTÖRLÜĞÜN TALEBİ ÜZERİNE EMNİYET İNCELEME YAPTI

Dün gece Boğaziçi Üniversitesi Bilgi İşlem dairesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Bürosu tarafından üniversite rektörlüğü talebiyle inceleme yapıldığı öğrenildi.

SUNUCULAR SİBER GÜÇLER BÜROSU TARAFINDAN KAYIT ALTINA ALINDI

İncelemenin bazı öğretim üyesi ve personel tarafından verilerin silinmesi ihtimaline karşı rektörlüğün daveti üzerine gerçekleştiği ve sunucuların Siber Güçler Bürosu tarafından kayıt altına alındığı bilgilerine ulaşıldı.

BELGELER İDARİ PERSONELDEN BASKIYLA GASP EDİLMİŞTİ

Rektörlük tarafından gerçekleştirilen bilgi işlem altyapısını geliştirmeye yönelik çalışmalara geçtiğimiz haftalarda dört öğretim üyesi tarafından yetkisiz bir müdahale girişimi olduğu, öğretim üyelerinin bilgi işlem binasına bir baskın yaparak yetkileri olmayan evrakı idari personelden baskıyla gasp ettiği ortaya çıkmıştı. Rektörlük tarafından yapılan açıklamada bu akademisyenlerle ilgili soruşturma başlatıldığı ve akademisyenlerin soruşturma süresince tüm görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtilmişti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Soruşturma devam ederken bazı kritik personelin ilgili öğretim üyeleri ile işbirliği içerisinde hareket ettiği, hatta baskını düzenleyen akademisyenlerden birinin öğrencisi olduğu öğrenilen bir personelin yetkisini aşarak bütün üniversiteye propaganda maili gönderdiği öğrenildi. Bahsi geçen akademisyenin babasına ait bir şirketten usulsüz olarak 30 bin dolarlık alım yaptığına dair iddialar da geçtiğimiz günlerde basına yansımış ve üniversite yönetimi tarafından bir soruşturma başlatılmıştı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • ILGAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    neden tutuklanmıyor bu akedemisyen müsvetteleri
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey tabi siyonistlerin üniversitesinde herşey olur. Devletimiz gerekeni yapacaktır. Yıllardır militan ve devşirme yetiştirdi bu sözde üniversite.
    Cevapla
  • Selami 1 yıl önce Şikayet Et
    işin içinden yine FETÖ ve onun işvereni CIA çıkacak. söylemedi demeyin. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ yada orijinal adıyla ROBERT KOLEJİ millileştirilmeden Türkiye BAĞIMSIZ olamaz
    Cevapla
  • Diriliş... 1 yıl önce Şikayet Et
    böylesi eşkıyalar okularda ögrenci yetişdiriyor küler başımıza..
    Cevapla
  • seyit 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunların tek derdi kendilerini dünyanın en zeki adamları sanıyorlar demek ki her kurumda bunun gibilerin derdi çep doldurmak ülke batmış bunların umurunda değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı
AK Parti'de değişim: 2K formülü