THK, 25-26 Haziran'da Eskişehir'de havacılık festivaline ev sahipliği yapacak

Türk Hava Kurumu (THK) ev sahipliğinde, 25-26 Haziran'da Eskişehir'in İnönü ilçesinde "Havacılık Festivali" düzenlenecek.

THK, 25-26 Haziran'da Eskişehir'de havacılık festivaline ev sahipliği yapacak
THK, 25-26 Haziran'da Eskişehir'de havacılık festivaline ev sahipliği yapacak
GİRİŞ 23.06.2022 19:55 GÜNCELLEME 23.06.2022 19:55

THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Müdürü Murat Bayçora, gazetecilere, havacılık merkezinin 1936 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulmuş, dünyada eşi benzeri bulunmayan bir tesis olduğunu söyledi.

Bayçora, yerleşkede yamaç paraşütü, yelkenkanat, planör, model uçak ve gyrokopter gibi pek çok sportif hava aracının eğitimlerinin verildiğini ifade etti.

25-26 Haziran'da düzenleyecekleri havacılık festivaline 200'e yakın hava aracı ile 250 pilotun katılmasını beklediklerini belirten Bayçora, "Festivalde, Türk Yıldızları, Jandarma Çelik Kanatlar ile Türkiye'nin ilk profesyonel akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk'ün gösterisinin yanı sıra senforock konseri düzenlenecek. Uzun yıllardır yapılmayan bizim için önemli bir festival" dedi.

Eskişehir'de 950 dönümlük alanda kurulu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilecek festival, hava araçlarını yakından tanıma fırsatı sunacak. Festivalde, yarışmalar, gösteriler, halk uçuşları, konserler gibi birçok etkinlik yapılacak.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi