Son dakika: PKK'nın 2 kilit ismi Delal Azizoğlu ve Şükran Alp etkisiz hale getirildi!

Son dakika: Gri kategoride yer alan Arin kod adlı PKK'lı terörist Şükran Alp ve sözde üst düzey yöneticilerden Delal Azizoğlu etkisiz hale getirildi. Son gelen habere göre de saldırı hazırlığındaki 18 terörist daha etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 24.06.2022 11:53 GÜNCELLEME 24.06.2022 12:55
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Terör örgütlerine sınır ötesi ve yurtiçi operasyonları kapsamında darbe vurulmaya devam ediliyor.

SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ 18 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığındaki 18 PKK/YPG'li teröristin de başarılı operasyonlarla etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelesi gece gündüz, dağ bayır demeden kararlılıkla devam ediyor.

Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığındaki 18 PKK/YPG'li terörist, başarılı operasyonlarla etkisiz hâle getirildi.#MSB pic.twitter.com/altNzfxbyr

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) June 24, 2022

2 KİLİT İSİM ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Gri kategoride yer alan "Arin" kod adlı terörist Şükran Alp ve terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden Delal Azizoğlu'nun da etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden Delal Azizoğlu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticisi ve Kongra-Gel sözde başkanlık divanı üyesi, 'Raperin' kod adlı Delal Azizoğlu'nu, Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT'in sahadaki ajanları, Kandil'in talimatı ile PKK'nın sözde üst düzey yöneticisi ve Kongra-Gel sözde başkanlık divanı üyesi Delal Azizoğlu'nun, Süleymaniye'ye gittiğini tespit etti. Örgütsel faaliyetleri tespit edilen Azizoğlu'nun konumu, saha elemanları tarafından belirlendi. Ardından Azizoğlu, MİT'in operasyonu ile etkisiz hale getirildi. Operasyonda görev alan MİT elemanları daha sonra büyük gizlilik içinde Irak'ı terk etti.



Delal Azizoğlu'nun, 1992'de örgüte katıldığı, Diyarbakır kırsalında 8 yıl boyunca silahlı faaliyet gösterdiği ve daha sonra terör örgütünün Avrupa yapılanmasına katıldığı belirtildi. 2001'de Brüksel'de sözde 'kürdistan ulusal kongresi genel kurulu'nda divan ve yürütme kurulu üyesi olarak seçilen Azizoğlu'nun, Avrupa'da gerçekleştirilen yasa dışı eylemleri organize ettiği, 2013'te KCK adına Avrupa'da gerçekleştirilen yasa dışı eylemleri organize ettiği ve aynı yıl KCK yürütme konseyi üyeliğine seçildiği öğrenildi.

Daha sonra Kongra-Gel sözde başkanlık divanı üyesi ve PKK'nın kadınlara yönelik oluşumu 'PAJK'ın yöneticisi teröristin, Suriye alanında yönetici konumunda görevlendirildiği ve bunların yanı sıra 2018 itibarıyla KCK yüksek adalet divanı yönetiminde yer aldığı kaydedildi. 

'ARİN' KOD ADLI TERÖRİST ŞÜKRAN ALP

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan bir son dakika açıklamasına göre de; Siirt'te 'Eren Abluka-17 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ercan Özcan Operasyonu'nda etkisiz hale getirilen 2 teröristten 1'inin, 'Terörden Arananlar Listesi'nin gri kategorisinde yer alan, 'Arin' kod adlı Şükran Alp olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan  konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İç Güvenlik Operasyonu kapsamında; Siirt Pervari Yazlıca (Herekol) Dağı bölgesinde barındığı değerlendirilen teröristlere yönelik, 19 Haziran 2022 tarihinde; Jandarma ve Emniyetin müştereken İHA, Hava Kuvvetleri Destekli icra edilen Eren Abluka-17 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ercan Özcan operasyonunda 2 terörist, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmişti.

Etkisiz haler getirilen teröristlerden birinin; sözde Botan Eyaleti Herekol Bölgesinde YJA-Star kadın sorumlusu ve mayıncı olarak faaliyet gösteren ve Terör Arananlar Listesi'nde 500 bin TL’ye kadar ödülle Gri kategoride yer alan, "Arin" kod adlı Şükran Alp olduğu tespit edildi.

Teröristin etkisiz hale getirilmesi ile, 31 Mayıs 2022 tarihinde Siirt ili Pervari ilçesi Doğan köyü kırsalında teröristlerce yerleştirilen EYP’nin patlatılması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ercan Özcan'ın kanı yerde kalmadı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 117
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Geberin soysuzlar
    Cevapla
  • Tarih boyunca Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir teki bile kalmayana kadar ,hepsini indireçeğiz. Yüçe Gazi Meçlisimizdende hepsini sileçeğiz. Kimsenin şüpesi olmasın.
    Cevapla
  • Nrc 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a şükürler olsun. İnşallah tez zamanda meclisimizdeki pkk yı da temizleriz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslan....yazdığın haber portalını bilmesem PKK'lı gibi yazıyorsun derdim ama hadi neyse.anlayamadım doğrusunu yapmak ve ne demek istediğini.bu gebertilenlerin hepsi PKK'lı ve işi ucuzlatma. Dünü çabuk unuttunuz bu ülkenin Dağları'nda 30.000 terörist katil sürüler halinde gezerdi niye yoklar şimdi.bunların hepsimi PKK'nın gözden çıkardıkları. Allah devletimizden razı olsun.
    Cevapla
  • Ahmet Nair 1 yıl önce Şikayet Et
    Sezgin daha açıklama yapamadın mı? Bak SİHA üretimi durdurulmamış daha. Patla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi