Öldüren yumruğa 16 yıla kadar hapis istemi

Alper Korkmaz'ın ölümüne neden olduğu suçlamasıyla tutuklanan İsmail Can hakkında 16 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

GİRİŞ 26.06.2022 11:00 GÜNCELLEME 26.06.2022 11:24
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Trabzon’da 3 ay önce sevgilisinin cep telefonuna mesaj attığı iddiasıyla sokak ortasında yumruk attığı Alper Korkmaz'ın (28) ölümüne neden olduğu suçlamasıyla tutuklanan İsmail Can (25) hakkında ‘kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma’ suçundan 16 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Olay anı kameralara yansırken sanık Can, “Mesajı sordum, elimi sallarken Alper yere düştü” diyerek kendisini savundu.

Olay, 16 Mart’ta gece saatlerinde Gazipaşa Mahallesi Uzun Sokak’ta meydana geldi. KPSS’ye hazırlanan İsmail Can, Afganistan uyruklu sevgilisi T.Y.’nin cep telefonuna mesaj attığını öne sürdüğü Alper Korkmaz’ı arayarak kafede buluştu. T.Y.’nin de bulunduğu kafede konuşmaya başlayan ve aralarında tartışma çıkan ikili, daha sonra sokağa çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine İsmail Can’ın yumruklu saldırısına uğrayan Alper Korkmaz, aldığı darbeyle yere düştü. Yığıldığı yerde fenalaşan Korkmaz, ihbarla gelen sağlık ekibinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Boyun bölgesine aldığı darbeye bağlı yere düşmesi sonucu beyin kanaması geçirdiği saptanan Korkmaz, tedaviye alındı. 2 kez ameliyat geçiren Korkmaz, tedavisinin 5’inci gününde tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirdi. Korkmaz, kentte toprağa verilirken, olayla ilgili gözaltına alınan İsmail Can, tutuklandı.



YUMRUKLU SALDIRI KAMERADA

Sokak ortasında şüpheli İsmail Can’ın, Alper Korkmaz’a yumruk atma anları da çevredeki iş yerine ait güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde, boyun bölgesine aldığı yumruk darbesiyle yere düşen Korkmaz’ın başını beton zemine çarptığı, çevredekilerin olay yerine gelip, müdahale ettiği anlar yer alıyor.



'KISKANIP, ÖFKELENDİ'

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlanarak, İsmail Can hakkında 'kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma’ suçundan 16 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, şüphelinin maktulün sağ eline iki kez vurup, omuz ve çene bölgesine yumruk attığının tespitine yer verildi. Sorgudaki ifadesinde yaşanan olayı anlatan İsmail Can’ın, tartışmaya kız arkadaşına atılan mesaj olduğunu söyleyerek, “Sevgilime atılan mesajın sebebini sormak için konuşma amaçlı buluştuk. Çıkan tartışmada elimi sallarken Alper yere düştü. Öldürmek niyetim kesin yoktu” dediği öğrenildi.

Tanık olarak ifade veren T.Y.’nin ise tutuklu sevgilisinin, mesajı görmesi üzerine kıskanıp öfeklendiğini belirterek, Alper'in arkadaşı olduğunu ve tarafları sakinleştiremediğini söyledi. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevgilinin telefonu ne arıyordu o adam da
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu direkt taammüden adam öldürmektir cezası idamdır.kısasta sizin için hayat vardır diyor Cenabı Allah öldürmüşse öldürülmelidir.bunun ötesinde kan yerde kalmıştır Allah bu kanı yerde bırakanlardan bunun hesabını 1000 Misli soracaktır yürekten inanıyorum. Sebepsiz yere durup dururken bir adamı öldüren kadın ve çocuk cinayetleri orman yakan ve teröristler hızlı yargılanmayla şehir meydanında idam edilmelidir vesselam.
    Cevapla
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberle alakası ne
    Cevapla
  • Uygurlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Onu nasıl el sallamakmış be yaa!
    Cevapla
  • Fatsalı Hüsnü 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee, bak şimdi çıkıyor işte.! Adam canlı canlı yakıp,beton döküyor,bilmem ne indirimi alıyor az bir ceza, bu adam bir yumruk atmış 16 yıl olmaz işte. O zaman bu adamı iyi hal bilmem neden 2 yıl cezayla salmalısın, hadi bakalım..!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'de bir ilk! TCG İstanbul göreve bir ay sonra göreve hazır...
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal