Eltisini ağzından silahla vuran kadın hakkında 18 yıl hapis istemi

Eltisi Ece Erdoğan’ı ağzından silahla vuran Sevtap Gülünbülbülü hakkında düzenlenen iddianame tamamlandı. Gülünbülbülü hakkında, 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Eltisini ağzından silahla vuran kadın hakkında 18 yıl hapis istemi
Eltisini ağzından silahla vuran kadın hakkında 18 yıl hapis istemi
GİRİŞ 29.06.2022 14:04 GÜNCELLEME 29.06.2022 14:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

 SARIYER'de tartıştığı eltisi Ece Erdoğan'ı(39) ağzından vurarak yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Sevtap Gülünbülbülü (26) hakkında 18 yıla kadar hapis talebiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şikayetçi Ece Erdoğan'ın Sevtap Gülünbülbülü'nün eşinin kardeşiyle nişanlı olduğu belirtildi. Tarafların 5 Mayıs 2022 günü saat 01.00 sıralarında Çayırbaşı Mahallesi'nde karşılaştıkları, aralarında ailevi meseleler nedeniyle tartışma yaşandığı belirtildi. İddianamede, Ece Erdoğan'ın nişanlısına ait silahı şüpheli Sevtap Gülünbülbülü'nde görünce geri almak istediği, aralarında arbede yaşandığı anlatıldı. Sevtap Gülünbülbülü'nün yanındaki ikinci silahla ateş ederek Ece Erdoğan'ı yaraladığı ifade edildi. 

DAMAĞINDAN YARALADI

İddianamede, yaralanan Ece Erdoğan'ın ağız içinden aldığı mermiyle damağından yaralandığı ancak, mermi çıkış deliği bulunmadığı belirtildi. Adli raporda sinüs kırığına neden olan yaralanmanın hayatını tehlike oluşturmadığı ancak, hayati fonksiyonlara etkisinin ağır olduğu vurgulandı. Olay sonrası şüphelinin olay yerinden kaçtığı, suçta kullandığı silahı da çalılık bir alana attığı, diğer silahı ise olay yerinde düşürdüğü belirtildi. Şüpheli Sevtap Gülünbülbülü'nün aynı gün polis tarafından yakalandığı belirtildi. 

İddianamede, yaralama olayından önce Ece Erdoğan'ın nişanlısı Sercan Gülünbülbülü'nün kendisine ait silahla, alkollü şekilde mahallede havaya ateş ettiği, sonrasında silahın Sevtap'a geçtiğinin anlaşıldığı aktarıldı. Sercan Gülünbülbülü hakkında 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçundan ayrı bir soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

İddianamede, Ece Erdoğan'ın baş bölgesi gibi hayati bir bölgeden yaralandığı, merminin damak bölgesine girdiği dikkate alındığında, her ne kadar Adli Tıp raporunda hayati tehlike bulunmadığı belirtilse de, eylemin öldürmeye elverişli bir eylem olduğu konusunda tereddüt bulunmadığı ifade edildi. İddianamede, şüpheli Sevtap Gülünbülbülü'nün 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar, 'Ruhsatsız silah taşımak' suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Şüpheli Sevtap Gülünbülbülü önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • çepni türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    pozitif ayrımcılık diye bir şey olamaz adalet eşitlik demektir adalette birilerine kayırmacılık yaparsanız ona Adalet denmez
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar italyan gangsterleri gibi. Çift silahla dokaşıyorlar...
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut ceza yasasına göre ceza almaması lazım. Sonuçta ölmemiş. Pişman olur, takım elbise ile gelir, az da ağlar, hakim da beraat verir.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi de mermi nerde?
    Cevapla
  • Cem 1 yıl önce Şikayet Et
    Kadına pozitif ayrımcılık ilkesi gereği, kadın kadına yaptığı için ceza almaması lazım.sonucta kadına şiddete hayir diyoruz ama kadın kadına şiddet yapınca haberlerde dahi ilk sıralarda yer almıyor.sayet kocası yapsaydı ooo kanallar ballandıra ballandıra koca şiddeti deyip ağızlarından salyalar akıtıp haberi sunarlardi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!