İstanbul'da ormanlara giriş yasağı getirildi: İşte yasağın biteceği tarih

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Ormanlık alanlara girişlerin 5 Temmuz 2022 - 31 Temmuz 2022 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır" denildi.

İstanbul'da ormanlara giriş yasağı getirildi: İşte yasağın biteceği tarih
İstanbul'da ormanlara giriş yasağı getirildi: İşte yasağın biteceği tarih
GİRİŞ 03.07.2022 18:41 GÜNCELLEME 03.07.2022 19:31
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği, 5-31 Temmuz tarihleri arasında ormanlık alanlara girişin yasaklandığını duyurdu.

Valiliğin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada; "Ormanlık alanlara girişlerin 5 Temmuz 2022 - 31 Temmuz 2022 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır" denildi.

VALİ YERLİKAYA: BAZI MESİRE ALANLARINDA PİKNİK, SPOR VS. YAPMAK SERBEST

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da "İstanbul'da ekli listede yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında ateşsiz piknik yapmak, spor vb. faaliyetlerde bulunmak serbesttir. Bu alanlarda mangal yapmak,tüp kullanmak, ateş yakmak yasaklanmıştır" dedi.

Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İçinde bulunduğumuz yaz mevsimiyle birlikte bölgemizin hava sıcaklıklarında görülen artışlar, ormanlık alanlarda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliği ile kasten ya da kusurlu davranışlar neticesinde orman yangınları meydana gelebileceği değerlendirilmektedir.

Son Dakika: Beykoz'daki orman yangını söndürüldüBeykoz'daki orman yangını söndürüldü

Belirtilen nedenlerle;

6831 sayılı Orman Kanununun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9. ve 66. maddeleri uyarınca ormanlık alanlara girişlerin 5 Temmuz 2022 - 31 Temmuz 2022 tarihleri arasında yasaklanması kararı alınmıştır.

Madde 1- İstanbul İl sınırları dahilinde ve ekli listede yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında ateşsiz piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbesttir.

Bu alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak kesinlikle yasaklanmıştır.

Madde 2 - Orman Yasasının 31 ve 32. Maddesi kapsamında olan köyler/mahalleler başta olmak üzere; orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan köyler/mahallelerde anız, bağ­bahçe, zeytinlik ve tarla temizliği gibi nedenlerle ağaç, dal ve her türlü bitki örtüsünün yakılması yasaktır.

Madde 3 - Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet nedeniyle oluşabilecek yangın riskine karşı, önleyici bütün tedbirleri eksiksiz alacaklardır.

Madde 4 - Enerji Nakil Hatlarının yapımı ve bakımı ile ilgili kuruluşlar (BEDAŞ, AYEDAŞ ve TEİAŞ) enerji hatlarının özellikle ormanlık alanlardan geçen bölmelerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak, gerektiğinde enerji kesintisi uygulayacaklardır.

Çanakkale'de ormanlara giriş yasaklandıÇanakkale'de ormanlara giriş yasaklandı

Madde 5 - Tüm belediyelerimiz, orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli iş makinelerini (Dozer, Loder, Kepçe) hazır bulunduracaklardır.

Madde 6 - İlçe Kaymakamlıklarımız ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri etkin bir şekilde gözetim ve denetim yapacaklardır.

Gerekli hallerde ilçe kaymakamlarımızın emriyle tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak yangına karşı etkili müdahale edilmesi sağlanacaktır.

Madde 7 - Bu karar İstanbul İli sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlarda uygulanır.

Madde 8 - Yukarda belirtilen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacaktır.

Madde 9 - Bu karar hükümleri 05.07.2022 ­ 31.07.2022 tarihleri arasında uygulanır.

Madde 10 - Bu karar hükümleri İstanbul Valiliği tarafından yürütülür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 86
  • asev 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesire alanlarının paralı olduğunu söyleyen bir kaç Chp li provakatör yorumlara sızmış. Ben her hafta sonu mesire alanına gidiyorum. Pikniğimi yapıyorum. kirlettiğim yeri de temizliyorum. Para isteyen görmedim.
    Cevapla
  • belde 1 yıl önce Şikayet Et
    özellikle sabotajlara dikkat etmek gerek. ayrıca dron takip kullanıldığını söylemişti. orman bakanlığı. içimizdeki hainler bunu fırsat bilip tekrar ormanları yakmaya başlayabilir. bunun için teknolojiyi kullanmak iyi fikir. lakin bazılarının vicdanı çürümüş, bunlar bu memlekete lazım değil. vatan haini deyip salacaksın Yunan gavuruna. botlara atacaksın bunları baksınlar bakalım denizin suyu nasılmış
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Piknik yasaklanmadıkca orman yangınlarını önleyemezsiniz
    Cevapla
  • SAKARYALI 1 yıl önce Şikayet Et
    zihniyet değişmiyor. yasak yasak yasak. YASAKLAYACAĞINA TEDBİR ALSANIZA.
    Cevapla
  • taraftar 1 yıl önce Şikayet Et
    yasaklanmasi sacma girenler kiprit cakmak yanginin cikaracak aletler ve sigara parklarda yasaklanmali ve cok buyuk ceza verilmeli kimlik kayit edimeli ve girilmeli girenlerden 3 tl alinmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı