Yola çıkacaklara bayram müjdesi! Kurban Bayramı'nda (9-10-11-12 Temmuz) ücretsiz olacak...

9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsata çevirecek yüzbinlerce vatandaş yola çıkmaya hazırlanıyor. Kimisi ailesini ziyaret etmek için memleketine yolculuk yaparken kimisi de ısınan hava sıcaklıklarıyla beraber tatilin keyfini çıkartacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bayramda yola çıkacaklar için müjdeli haberi verdi. Bayramda köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak. İşte Kurban Bayramı tatilinde ücretsiz olacak köprü ve otoyolların listesi...

Yola çıkacaklara bayram müjdesi! Kurban Bayramı'nda (9-10-11-12 Temmuz) ücretsiz olacak...
Yola çıkacaklara bayram müjdesi! Kurban Bayramı'nda (9-10-11-12 Temmuz) ücretsiz olacak...
GİRİŞ 09.07.2022 09:27 GÜNCELLEME 09.07.2022 10:00
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar yollara dökülecek. 9 günlük bayram tatilinde zamandan tasarruf etmek isteyenler ise ücretli köprü ve otoyolları kullanacak. Özel şirketlerin ve devletin işlettiği otoyolları ile köprüleri araçlarıyla geçecek vatandaşlar, bayram öncesinde ücretsiz olup olmayacağını merak ediyordu. Beklenen açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi. Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Ankara- Niğde otoyolunu özel şirketler işletiyor. Bunun yanı sıra özellikle tatilcilerin çok kullandığı İzmir-Çeşme ve Aydın Otoyolu devlet tarafından işletiliyor. İşte 9,10,11 ve 12 Temmuz'da ücretsiz olacak otoyol ve köprülerin listesi...

Kurban Bayramı mesajları: 2022 yılına özel kısa, uzun, sözlü ve resimli kurban tebrik mesajlarıKurban Bayramı mesajları: 2022 yılına özel kısa, uzun, sözlü ve resimli kurban tebrik mesajları

Kurban Bayramı'nda Yola Çıkacaklara Müjdeli Haber Geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kurban Bayramında devletin işlettiği köprü ve otoyolların ücretsiz olduğunu duyurdu. Özel şirketler tarafından işletilen köprü ve otoyollardan ise ücret alınacak. Devlet tarafından işletilen otoyol ve köprülerin listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Önemli: Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile köprüler cuma gününü cumartesiyle bağlayan gece saat 00.00'dan başlayarak, 12 Temmuz Salı saat 00.00'a kadar ücretsiz olacak.

  • 15 Temmuz Şehitler Köprüsü

  • Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

  • Avrupa Otoyolu ( Mahmutbey-Edirne Kesimi)

  • Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu-Akıncı Kesimi)

  • İzmir- Aydın Otoyolu

  • İzmir- Çeşme Otoyolu 

  • Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın- Şanlıurfa kesimi)

  • Çukurova Otoyolları ( Niğde-Mersin-Adana Batı Kesimi)

  • Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı yolları dahil)

Dikkat! Bu Yollar Ücretli Olacak

9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak Kurban Bayramı 12 Temmuz Salı günü sona erecek. Kurban Bayramı süresince özel şirketlerin işlettiği otoyollar ve köprüler ücretli olacak  İşte ücretli olacak köprü ve otoyolların listesi;

  • Avrasya Tüneli

  • Yavuz Sultan Selim Köprüsü

  • Osmangazi Köprüsü

  • Kuzey Marmara Avrupa Otoyolu

  • Kuzey Marmara Anadolu Otoyolu

  • Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu

2022 Yılı Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri

Avrasya Tüneli

Avrasya Tüneli'ni otomobil ile kullanacaklar her gün saat 05.00 ile 23:59 saatleri arasında tek yön olarak 53 TL ödeyecek. 

Saat 00:00 ile 05:00 saatleri arasında ise Avrasya Tüneli kullanacak sürücüler yüzde 50 indirimli olacak şekilde tek yönde 26.50 TL ödeyecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü)

Yavuz Sultan Selim Köprüsü tek yön geçiş ücreti 2022 yılı itibariyle 19 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca köprüye bağlanan Kuzey Marmara Otoyolu girişinde de ücret alınmaktadır.

Osmangazi Köprüsü

1 Ocak 2022 tarihi itibariyle Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti 184.5 TL olarak uygulanıyor.  Motosikletler 129 TL, ticari araçlar 295 TL, otobüsler 350 TL, Kamyonlar 464.5 TL ve tırlar 585 TL ödeyerek köprüyü kullanabilirler.

Kurban Bayramı'nda Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

Tatile çıkmayı tercih etmeyenler veya çalışacak vatandaşlar ise bayramda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağını merak ediyor. Geride bıraktığımız Ramazan Bayramı nedeniyle İstanbul ve Ankara'da toplu taşıma araçları bayram boyunca ücretsiz kullanılmıştı. Bu yıl konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz bulunmuyor. Ancak 4 gün sürecek bayramda metrobüs, otobüs, tramvay, metro gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması bekleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama tramvay ve otobüslerin arife günü ve Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olacağı duyuruldu.

Bayramda Trafik Yoğunluğunun Artması Bekleniyor

Bayrama kısa bir zaman kala uzmanlar bayramda trafik yoğunluğuna karşı vatandaşları uyarıyor. Özellikle köprü ve otoyol girişlerinde kalabalık nedeniyle uzun trafikler meydana gelebiliyor. Uzun süre araç kullanacak sürücülerin trafik kazalarına karşı ek olarak dikkatli olması gerekiyor. Yola çıkmadan önce aracın yağ ve su eksiltmediğinden emin olunması gerekirken uzun yolda kısa süreli mola vermek trafik kazalarının yaşanmasının önüne geçiyor. 

İstanbul'da trafik yoğunluğu - Son Dakika Haberleri

KAYNAK: HABER7
Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 46
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    8-17 tarihleri arasında olsaydı. Süper olurdu.
    Cevapla
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse demiyorki bu yollar yapılmış hayatımızın kolaylığı ekonomi ve ekoloji yönünden Vatanımızın Milletimizin hayrına bir gün hepsi Devletimizin olacak biraz iyi Niyetli olmalı.Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım sizden Ricam Çanakkale köprümüzü Otoyol ile İstanbul İzmir Otoyoluna Bağlanması.bu proje çok önemli yaparsanız çok güzel olur.
    Cevapla
  • Vatandaş. Riza 1 yıl önce Şikayet Et
    Akaryakıt fiyatlarını indirin.. Gerisi Boş.. iyi bayramlar
    Cevapla
  • Sinirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Cuma günü millet yola çıkacak cumartesi ücretsiz ne anladım ben bu işten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri