Demir Yumruk Operasyonu: Erol Evcil dahil 5 kişi tutuklandı

Demir çelik sektöründe sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğratan firmalara yönelik "Demir Yumruk" operasyonunda Erol Evcil'in de arasında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

GİRİŞ 04.07.2022 19:53 GÜNCELLEME 04.07.2022 19:56
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 10 aylık teknik ve fiziki takip sonucu demir- çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 ayrı suç örgütüne yönelik "Demir Yumruk Operasyonu" düzenledi.

Ankara merkezli 29 ilde, 105 milyar TL'lik sahte faturayla kamuyu 25 milyar zarara uğratan şirketlere yönelik operasyonda, aralarında Erol Eşrefoğlu'nun (Evcil) da bulunduğu 323 şüpheli gözaltına alındı.

Suç örgütlerinin, demir- çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozdukları, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura düzenleyerek 3'üncü kişiler üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

5 TUTUKLAMA

Operasyon kapsamında tespit edilen suç gruplarından Erol Evcil’in liderliğini yaptığı suç örgütünden 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17
  • Sakarya-Karasu.... 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynı sonucu ; Marketler içinde bekliyoruz
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    peki madalyonun öbür yüzü. yıllardır her yeri duman eden inşaat sektöründe bu herifler herşeyi yapmış. şu an 4500 lira kira istiyorlar ankaranın varoşlerinda. reis hemen harekete geçip emniyet isthbarat jandarma ve mit başkanlarını çağırıp 2 seedir nerdesiniz diyecekkkk. böyle iş olurmu
    Cevapla
  • HACI 1 yıl önce Şikayet Et
    İçerden yönetsinler diyemi. 318 kişiye ne oldu.
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mafyanın yüzünden demirin tonu 18500 TL ye çıkmıştı.simdi 12500 ile 14000 arasinda.bizde malesef manipüle et, piyasanın dengesini boz 3 veya 5 yıl çok yat.oh ne güzel hayat bu ya! Dürüst vatandaşların suçu nedir ey devlet eytkililer?
    Cevapla
  • Fatma 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı gida teröristlerin basina olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?