ADD'den İstiklal Mahkemeleri tehdidi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un açıklamaları hakkında suç duyurusunda bulunan ADD Kocaeli Şubesi Başkanı Taylan Bingöl, İstiklal Mahkemeleri'ni tekrar kurmaktan çekinmeyeceklerini söyledi

ADD'den İstiklal Mahkemeleri tehdidi
ADD'den İstiklal Mahkemeleri tehdidi
GİRİŞ 04.07.2022 20:25 GÜNCELLEME 04.07.2022 20:27
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz'un Ramazan ayında yaptığı bir konuşma, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) gündeminde.

Yavuz'un bir iftar programında, Türkiye'de laikliğin yanlış anlaşıldığı yönündeki açıklamalarına yönelik ADD Kocaeli Şubesi Başkanı Taylan Bingöl, suç duyurusunda bulundu.

Kocaeli adliyesine giden Bingöl, Yavuz'un suç işlediğini öne sürdü.

"Kemalist ideolojimizden vazgeçmeyeceğiz"

Kemalist ideolojilerinden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Bingöl, gerekirse İstiklal Mahkemeleri’ni tekrar kurmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

Bingöl açıklamasında şöyle konuştu:

"Günümüzde yine aynı yapılar tarafından tehdit edilip hedef gösterilsek de Kemalist ideolojimizden taviz vermeyeceğiz. Cumhuriyetimizi kuran o aydınlık ideoloji ışığında, Cumhuriyetimizi ve temel ilkelerini savunmaya devam edeceğiz.

"Gerekirse İstiklal Mahkemeleri'ni tekrar kurarız"

Gerekirse bugün 102. yılını dolduran İstiklal Mahkemeleri’ni tekrar kurmaktan çekinmeden demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyacağız.

Bu şehirde kimse ses çıkarmasa da Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi ve vatansever Mustafa Kemal’in askerleri görevinin başındadır.

Suça göz yummayacağız. Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi olarak tekrar tekrar belirtiyoruz ki: Taviz vermeyeceğiz. Siyaset yapmıyoruz. Cumhuriyet devrimlerini koruyoruz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Kasım Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan utanmaz terbiyesizler aynı tepkiyi HDP doğrudan PKK ile dolaylı işbirliği yapanlara niye göstermiyorsunuz, Gazi Paşayı ustismar etmeyin sıkmayın canımı,Atatürk'ü kamuflaj aracı olarak kullandığınızı çok iyi biliyoruz.Haddinizi bilin .Tanrı Türk'ü korusun sizden.
    Cevapla
  • HÜSEYİN dd 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zihinsel engelliler İslam karşılığını ilericilik sanıyor.bunların derdi ne yahudi lernne Hıristiyanlık ne de Budistler bunların derdi İslam ile hak ve hakikat ile.Ama bilim ki Sizler istemeseniz de ALLAH nurunu tamamlayacaktır .Allah sizleri ıslah eylesin.Ne için yaratıldığını zin farkına vardırsın.
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Resimdekiler nereye bakıyor ve ne bekliyorlar acaba? ihtimal olarak biran önce akşam olsa da
    Cevapla
  • yorgun ve öfkeli 1 yıl önce Şikayet Et
    ideolojimiş, sizinki mallıktan öte değil, dünya aya çıktı bilim ve teknolojinin dibini gördü be yeter artık gidin başka yerde oynayın. hala kendilerini atatürkçü sanan bu hayinler zerre ülkeye millete bilime faydaları olmamıştır. uzaya uydu fırlatıldı, iha siha yapıldı ve gaz çıkartmak için 4 adet sondaj gemimiz var bu enflasyon da bu saldırılara rağmen dimdik ayaktayız çok şükür ama böyle gereksiz insanlar utanmadan sıkılmadan boş işlerle iştigal olurlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevsinler sizi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İran'a yardım
İşte Reisi'nin kaza öncesindeki son görüntüleri