Konya'daki hastanede saldırı: Doktoru katleden kişi de öldü

Konya'da görev yaptığı hastanede saldırıya uğrayan doktor; silahlı saldırgan tarafından katledildi. Zanlı H.M.A'nın da olay yerinde intihar ettiği kaydedilirken; RTÜK söz konusu haberle alakalı yayın yasağı getirdi.

GİRİŞ 06.07.2022 18:49 GÜNCELLEME 08.07.2022 09:26
Bu Habere 623 Yorum Yapılmış

Konya Şehir hastanesi kardioloji bölümünde ikindi saatlerinde H.M.A ile Kardiyoloji Uzman Doktor Ekrem Karakaya arasında tartışma çıktı.

H.M.A belinde bulunan silahı çekerek peş peşe ateşledi. Zanlı daha sonra aynı silahla intihar etti. Zanlı olay yerinde, Dr. Karakaya ise ameliyathane de hayatını kaybetti. Olay yerinde 15 boş kovanın bulunduğu öğrenildi.

Kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya.

Polis olayla ilgili detaylı soruşturma başlattı.

Saldırganın 57 yaşındaki annesinin yaklaşık 1 ay önce doktor Karakaya tarafından ameliyat edildiği ancak anjiyonun ardından kadının hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırganın da annesinin yaşamını yitirmesinden doktoru sorumlu tuttuğu için saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.

SALDIRGAN GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLARAK ÇALIŞIYORDU

Saldırganın Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi.

DOKTOR KARAKAYA'NIN CENAZESİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Konya’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın cenazesi dualarla memleketi Kayseri’ye uğurlandı.

CENAZESİ DUALARLA UĞURLANDI

Konya Şehir Hastanesinde otopsi işlemleri tamamlanan Dr. Ekrem Karakaya’nın cenazesi ailesine teslim edildi. Dr. Ekrem Karakaya için dua edilirken, tabutu sağlık çalışanları tarafından omuzlarda cenaze aracına kadar taşındı. Dr. Ekrem Karakaya’nın cenazesi dualarla memleketi Kayseri’ye uğurlandı. Cenazenin uğurlanmasına Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, ailesi, yakınları ve sağlık çalışanları katıldı.

Öte yandan, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya’nın yarın Kayseri'nin Develi ilçesi Merkez Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Develi İlçe Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Develi İmam Hatip Lisesi mezunu Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi sonrası konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

KONYA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Özkan, konuyu takip ettiklerini belirterek, "Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı" dedi.

GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU

Görgü tanığı, "Başka bir doktora muayene olacaktım. Yandaki kapının oradan bir ses çıktı, 10-15 el silah sesi duydum. Hastalar kaçtı, biz de biraz geri çıktık. Oraya gidip baktılar yere düşmüş iki yaralı gördüler" açıklamasında bulundu.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından, "Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz" paylaşımında bulundu.

KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya kardeşimizin hunharca katledilmesi yüreğimizi dağladı. Oysa ki, gecesini gündüzüne katarak binbir emekle insanları hayata bağlamaya çabalayan sağlık çalışanlarımızın gayretleri minnet ve şükranla karşılık bulmalıdır. Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet bu açıdan topluma karşı yapılmış saldırıdır. Vefat eden hekimimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm tıp camiasına başsağlığı dilerim."

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, "Konya Şehir Hastanesi’nde meydana gelen silahlı saldırı olayına ilişkin Konya 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 2022/2828 sayılı kararı ile yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyaya, olaya ilişkin haberlere yönelik yayın yasağı kararı getirilmiştir" denildi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise; "Konya'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktorumuz Ekrem Karakaya'ya Allah'tan rahmet dilerim. Değerli basın mensuplarımızın yayınlarında konuyu hassasiyetle ele almasını, resmi olmayan spekülatif söylemlere karşı dikkatli olmalarını önemle rica ederim" ifadelerini kullandı.

OKTAY: LANETLİYORUM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gecesini gündüzüne katarak insan sağlığı için çalışan hekim kardeşimiz Ekrem Karakaya'nın görevi başında canice katledilmesini lanetliyorum" ifadesini kullandı.

KAYNAK: ZEKİ DURSUN / HABER7, AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 623
  • Mutlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Saldırıyı kınıyorum fakat doktorlar şu anda Türkiye'nin her tarafında bu olay nedeniyle hastaları mağdur ediyorlar zulme zulümle karşılık veriyorlar. Üstelik olayla ilgisi olmayan masum hastaları cezalandırıyorlar.........!
    Cevapla
  • kthy.mustafa çakır 1 yıl önce Şikayet Et
    olay çok can sıkıcı,yetişmiş bir doktor gitti..tamam..allah rahmet etsin..doktor öldürüldü.doktorlar grevde..o da tamam..öğretmen öldü,milliegitim grevdemi..savcı katledildi..adliye grevdemi..polis öldürüldü..polis grevdemi..ben greve katılan bütün doktorlara,,iki günlük yevmiyelerini,,devletim adına haram ediyorum..
    Cevapla
  • M.ergin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanımızdan grevlerede çözüm bulmasını istiyoruz.Randevu alıyoruz gidip baktığımızda grev var kimse yok.Sağlık güvenlik ve eğitimde grev olmaz.Acaba bu grevlere özel hastanedeki doktorlor neden katılmıyor.Özelhastaneler grev nedeniyle neden bölümleri kapatıp sadece acil hastalara bakmıyor birisi açıkasın bize lütfen.Para olduğu yerde grev yok.Devlet hastanelerinde grev var herşey buralarda.!....
    Cevapla
  • M.ergin 1 yıl önce Şikayet Et
    intihar eden birinde birden fazla giriş nasıl olur. Merak ettim de.
    Cevapla
  • Yılmaz Kayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Havalimanlarındaki gibi hastane girişlerinde de insanlar arama yapılıp denetimden geçirilmeli. Hastanelere isteyen istediği gibi silahla girip istediğini öldürebiliyor. Tedbir alınmazsa bu vakalar bundan sonra da yaşanabilir. İnşallah tedbirlerle önüne geçilebilir.
    Cevapla
  • kthy.mustafa çakır 1 yıl önce Şikayet Et
    çok saçmalamışsın..sen hiç havaalanında kontrolden geçtinmi.donuna kadar kontrol ediyorlar..80 yaşında nineni,dedenin kemerini nasıl çıkaracaksın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor