Son dakika... Demir Yumruk Operasyonu'nda 10 tutuklama

Son dakika haberi: Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattığı iddia edilen firmalara yönelik "Demir Yumruk" operasyonunda gözaltına alınan kişilerde 10'u daha tutuklandı.

Son dakika... Demir Yumruk Operasyonu'nda 10 tutuklama
Son dakika... Demir Yumruk Operasyonu'nda 10 tutuklama
GİRİŞ 06.07.2022 19:37 GÜNCELLEME 06.07.2022 20:25
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden, 17'si tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilirken, 25'i hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulanması istendi.



Sulh ceza hakimliğinde sorgulanan şüphelilerden Hüseyin E, Mustafa K, Reşat S, Soner E, "kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", Ahmet K, Ahmet N, Hulusi B, İhsan G, Muzaffer İ ve Yılmaz A. ise "kamu kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ile "suç işlemek amacıyla örgüte üye olmak" suçlarından tutuklandı.

Hakimlik, 32 şüpheliyi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

- SAHTE FATURALARLA 25 MİLYAR LİRA ZARAR

Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattığı iddia edilen firmalara yönelik 28 Haziran'da düzenlenen "Demir Yumruk" operasyonunda, Erol Evcil'in de aralarında 374 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Soruşturma kapsamında 4 Temmuz'da, Erol Evcil'in de arasında bulunduğu 5 şüpheli, aynı suçlardan tutuklanmış, 10 şüpheli ise "yurt dışı yasağı" adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan diğer şüphelilerin ise yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 40
  • Hataylı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi bolluk içindeydiler hatay payas asalaklardan kurtuldu
    Cevapla
  • huseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜM MAL VARLIKLARI TMSF YE DEVREDİLSİN. adi herifler. abd ve avrupada en büyük suç vergi kaçakcılarına verilir. katiller bile o kadar ağır ceza almaz. ne hikmetse ülkemizde en hafif cezavergi kaçıranlara veriliyor. herşeyiyle örnek aldığınız avrupa ve abd yi bu konuda neden örnek almıyorsunuz.
    Cevapla
  • Akıncı 1 yıl önce Şikayet Et
    İlaç sektörü aynı şekilde orayda operasyon yapılmalıdır gıda, çimento,sebze,meyve hali dahil çok yere operasyon yapılmalıdır özelikle doktor ve ilaç sektörü
    Cevapla
  • Serdarrr 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama bir alicenhiz oyunu gıda sektörün dede var. Şuan operasyon yapılması gereken en elzem sektör gıda sektörüdür
    Cevapla
  • Dertli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kangrenin yalnız bu sektörde olduğunu düşünmüyorum, her sektörde bir kaçaklık oluştu. Sağlık sektörü ve tedariği ayrı bir dert. Doktorlar bıçak parasını hiç bırakmadılar. İlaç sektörü bir dert, herkesin evi eczane gibi ilaç dolu, yazan yazana. Hele bazı ilaçlarda dozaj çok fazla, hastalık geçiyor ilaç bitmiyor. Son kullanması dolunca at babam at. İhbar neden sektör olmuyor ve işletilmiyor. Trafik aynı değil mi, konutların park sorununu belediyeler çözemedi, parayı aldı yan çizdi. Trafikte adamın evinin önünde ceza yazıyor, yabancı arabalara tık yok. Trafik cezası diye bir şey varken nasıl bütçe açığı olur oda anlaşılmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar