MEB’den 1.5 milyon öğrenciyi için kritik karar! Yapmayan adaylar sınava giremeyecek...

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için kritik bir karara imza attı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı 3. dönem AÖL sınavları online olarak gerçekleştirilecek. Sınava girmek isteyen öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri tekrar açıldı. Açık Lise 3. dönem sınavları 20 Temmuz’da başlayacak. Kayıt yenileme yapmayan adaylar sınava giremeyecek. Peki AÖL kayıt yenileme ne zaman? İşte MEB kayıt takvimi…

MEB’den 1.5 milyon öğrenciyi için kritik karar! Yapmayan adaylar sınava giremeyecek...
MEB’den 1.5 milyon öğrenciyi için kritik karar! Yapmayan adaylar sınava giremeyecek...
GİRİŞ 16.07.2022 10:15 GÜNCELLEME 16.07.2022 10:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Örgün eğitimini tamlayamayan veya çalışan 1.5 milyon öğrenci Açık Öğretim Liselerinde eğitim almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı bir eğitim döneminde üç sınav düzenleyerek adaylara mezun olma imkanı tanıyor. MEB'in yayınladığı 2021-2022 eğitim öğretim yılı takvimine göre AÖL sınavları 20 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Bakanlık sürpriz bir karara imza atarak bu dönem sınavlarının internet üzerinden düzenlenmesi kararını aldı. Ayrıca kayıt yenileme işlemleri de tekrar açıldı. 2005 yılı ve öncesinde doğan adaylar kayıt yapabilecek. Online olarak düzenlenecek sınavlara kayıt yenileme yapmayan öğrenciler giriş yapamayacak. Peki AÖL kayıt yenileme ne zaman? İşte MEB Açık Lise ders seçimi ve ücret yatırma tarihleri...

2022-2023 Okullar ne zaman açılacak? MEB’den tatilin birleştirilmesine ilişkin kritik karar…2022-2023 Okullar ne zaman açılacak? MEB’den tatilin birleştirilmesine ilişkin kritik karar…

Yapmayan Adaylar Sınavlara Katılamayacak!

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Açık öğretim liselerinde eğitim alanlar için kayıt yenileme işlemleri tekrar başladı. Kayıt yenileme, ders seçimi ve ücret yatırma olarak iki ayrı aşamada gerçekleştiriliyor. Kayıt yeniletmeyen adaylar 20 Temmuz'da başlayacak sınavlara katılamayacak.

Açık Lise kayıt ekranı 6 Temmuz tarihinde öğrencilerin erişimine açıldı. Kayıt işlemi için son gün ise 18 Temmuz olarak belirlendi. Bakanlık tarafından bu dönem kayıt yenileme ücreti 50 TL olarak açıklandı. Devlet bankalarından ( Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank) kayıt yenileme ücreti yatırılabilir. Ayrıca dileyen adaylar Bakanlığın ödemesi sisteminden kredi kartı veya hesap kartlarıyla kayıt ücretini ödeyebilir.

Önemli: Milli Eğitim Bakanlığı, kayıt yenileme döneminde ders seçimlerini öğrencilere açmayacak. Dersler Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetimi Sistemi tarafından otomatik olarak atanacak.

Açık Lise Sınavları 9 Gün Boyunca Sürecek

Bakanlık daha önce yayınladığı 2022 yılı sınav takviminde Açık lise sınavlarının e-Sınav olarak düzenleneceğini duyurmuştu. Yeni yapılan açıklamada sınavların internet üzerinden online olarak yapılacağını açıkladı. AÖL 3. dönem sınav ekranı 9 gün boyunca öğrencilerin erişimine açılacak. 20 Temmuz'da başlayacak sınavlar 29 Temmuz cuma gününe kadar sürecek. 

Dikkat: Sistemde Yoğunluk Yaşanabilir

Açık Öğretim Lisesi online sınavlarına 1 milyon üzerinde adayın girmesi bekleniyor. Özellikle sınavın ilk gününde yüzbinlerce öğrenci AÖK Bilgi Yönetimi Sistemine giriş yaparak sınavlara katılıyor. Dönem dönem sistemde yaşanan yoğunluk nedeniyle öğrenciler bazı hatalarla karşı karşıya kalıyor. Uzmanlar özellikle sınavların başlayacağı 20 Temmuz günü adayları bu yoğunluğa karşı uyarıyor. Elektrik ve internet kesintisi gibi durumlarda adaylar sınavlara kaldıkları yerden devam edebilirler.

Öğrencilere 20 Soru Yöneltilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, sınav uygulama kılavuzuna göre online sınavlarda adaylara 20 soru yöneltilecek. Değerlendirme yapılırken her doğru yanıtın puan olarak karşılığı 5 (beş) olarak belirlendi. Öğrencilerin, sorumlu oldukları dersi başarılı bir şekilde geçebilmeleri için sınavdan en az 45 puan almaları gerekmektedir. En az 9 soruya doğru yanıt veren adaylar dersi başarıyla tamamlamış olur. AÖL sınavlarında yanlış cevaplanan sorular doğru yanıtları etkilemez.

Sınavınız İptal Edilebilir!

Yaklaşık 2 yıldır online olarak düzenlenen Açık Öğretim Kurumları sınavlarında kopya çekilmesinin önüne geçilmesi için bazı kurallar bulunuyor. Bu kuralları ihlal eden adayların sınavları geçersiz sayılarak puan hesaplaması yapılmıyor. İşte adayların sınavda uyması gereken kurallar;

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 2
  • ◇Star◇ 1 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür ederim kendi adıma cocuku bur Anne olarak Online olması benim ve benim gibiler için büyük avantaj
    Cevapla
  • Gezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınav online yapılmamalı. Dediğiniz kuralları denetleme mekanizması yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan öncülük etti! Türk siyasetinde yeni bir sayfa açıldı
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor