İstanbul'u sel alınca tepkiler yükseldi! İmamoğlu itiraf etti: Tatildeyim

Her doğal afette İstanbul'u sahipsiz bırakan Ekrem İmamoğlu'nun dün gece megakenti esir alan yoğun yağış anlarında nerede olduğu ortaya çıkınca sosyal medya hesabından tatilde olduğunu itiraf etmek durumunda kaldı.

GİRİŞ 10.07.2022 17:39 GÜNCELLEME 10.07.2022 22:13
Bu Habere 831 Yorum Yapılmış

Günlerdir sıcak havanın hakim olduğu İstanbul, dün gece uzun zamandır olmadığı kadar yağış aldı.

Sağanak taşkınlarına yol açtı, evleri ve iş yerlerini su bastı. İş makineleri de sağanaktan nasibini aldı.

266 SU BASKINI İHBARI

Yağışın etkili olduğu ilçelerden Esenyurt'taki Haramidere taştı.

Esenyurt'un Pınar ve Yeşilkent mahallelerinde Haramidere'nin taşması sonucu meydana gelen su baskınında 128 ev, 12 iş yeri ve 3 fabrika sular altında kaldı.

Su taşkınlığının meydana geldiği ilk andan itibaren bölgeden gün içinde 266 su baskını ihbarı yapıldı.

TEPKİLER SONRASI TATİL İTİRAFI

İstanbul yine felaketi yaşarken gözler sahada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu arıyordu. Ancak Ekrem İmamoğlu'nun Fethiye Uzunyurt'ta tatilde olduğu öğrenildi.

Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Yaşanan sel olaylarına rağmen İstanbul'a gelmeye tenezzül etmeyen İmamoğlu, tatilde olduğunu belirterek çalışmaları yerinden takip ettiğini dile getirdi:

"İstanbul’a br gecede, ortalama Temmuz yağışının 5 katı yağış düştü. 3.179 personelimiz olağanüstü yağışın yarattığı sorunlara müdahale ettti. Şu an 360 personelimiz sadece Haramidere’de çalışmaya devam ediyor. 3 yıldır altyapı çalışması yaptığımız hiçbir noktada sorun yaşanmadı.

Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıradışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır.Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim.

Bayramda bile huzursuzluk çıkarmak isteyenler de yok değil. Onları seçimlerden beri sağduyuya davet ediyorum, yılmadan da edeceğim. Ülkemizin ve İstanbulumuzun kavga ve kötülüğe değil, hizmet ve dayanışmaya ihtiyacı var. İBB hizmete ve dayanışmaya devam ediyor."

VALİ YERLİKAYA KONYA'DAN HABERİ ALIR ALMAZ DÖNDÜ

Bayram ziyareti için memleketi Konya'ya giden İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da sel felaketinin yaşanmasının ardından çalışmaları yerinde görmek için kente döndü. Yerlikaya, sel felaketinin bilançosunu da basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.

HER AFETTE İMAMOĞLU TATİLDE

İmamoğlu'nun daha önce de İstanbul'un karşılaştığı afetlerde tatilde olması akıllara geldi. İstanbul'un afetler karşısında bulamadığı İBB Başkanının olaylar üzerine çıktığı tatiller ise şu şekilde:

2019 - İstanbul'u sel götürdü İmamoğlu Bodrum'da

*17 Ağustos 2019: İstanbul'da etkili olan yağış sonrasında Eminönü ve Üsküdar başta olmak üzere birçok ilçe sel sularının altında kalmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise Bodrum'da tatilde olduğu ortaya çıkmıştı. İBB Başkanı tepkiler üzere tatiline 3 saatlik ara verip İstanbul'a gelmiş yaptığı incelemenin ardından ilk uçakla Bodrum tatiline geri dönmüştü.

2020 - Türkiye depreme üzülürken İmamoğlu kayakta

Elazığı'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında devlet tüm kurumlarıyla seferber oldu. Bölgeye 30 dakika içerisinde tüm yardımlar gönderilmeye başlandı. Çok kısa sürede depremin izleri giderilmeye başlanırken tüm büyükşehir ve ilçe belediyeleri Elazığ'a yardım gönderdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise deprem bölgesine ziyaret etmek için gitti. 20 dakika durduğu Elazığ'da soluğu Erzurum'un kış tatil bölgesi olan Palandöken'de aldı. Ailesiyle kayak yapan İBB Başkanına 'deprem ziyareti yerine kayak tatiline gitmesine' tepkiler yağdı.

2022- İstanbul kara teslim İmamoğlu Büyükelçi ile balıkçıda

İstanbul'da haftalar öncesine uyarısı yapılan kar yağışı etkisini gösterdi. İBB yönetimi karla mücadele kapsamında çalışma yapmayınca yollar kapandı. Vatandaşlar 26 saat boyunca kar altında mahsur kaldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbullunun yardım beklediği saatlerde İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile Sarıyer Rumeli Kavağı'ndaki Balıkçı Kahraman adlı mekanda kalkan balığı yediği ortaya çıktı.

KABAKTEPE'DEN SERT TEPKİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Afet bölgesine gitmemiz, orada vatandaşımızla birlikte olmamız, çalışmalara katkı sunmamızdan daha doğal ne olabilir? Bunu sorgulamak yerine, 3 yıldır hiçbir afette görevinin başında, vatandaşın yanında olmayanlara şu soruyu sormak akıllıca olur; “Sen neden burada değilsin?” ifadelerini kullandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 831
  • Tanner 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu, birde utanmadan sıkılmadan, kaldığı otelden koordine ediyomuş, sel felaketini! Şaka gibi!!! Herşey Güzel Olacak diyerek, İBB Başkanı oldu…Oy vererek, bu zatı Belediye Başkanı yapanlar utansın! Bu sel felaketinde, mağdur olan bu insanların hali ne olacak! Haramidere’nin taşacağı bariz ortada! Cok önceden önlem alınabilirdi…
    Cevapla
  • Hasan bayar 1 yıl önce Şikayet Et
    İyisimi İmamoğlu i b b nin yönetim merkezini tatil merkezine taşısın oradan daha iyi yönetir tavsiyemdir bari gidip gelme olmasın tatil ona çok yakışıyor ne yapsın kalender
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ötede tatil kasetlerini izletirler sana
    Cevapla
  • Elli gallani 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi kurnazlar adam tatile gidince yağmuru yağdıran sonra konusun
    Cevapla
  • Tuncay34 1 yıl önce Şikayet Et
    İmam bayıldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Milyonları gözü Beştepe'de! Erdoğan başkanlığında kritik toplantı başladı...
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...