Bahçeli'nin paylaştığı harita Yunanistan'ı çıldırttı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dün sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafı Ankara-Atina hattında tansiyonu yükseltti. Fotoğraftaki haritada birçok Yunan adası ve Girit’in Türkiye’ye ait olduğu görüldü.

GİRİŞ 11.07.2022 09:14 GÜNCELLEME 11.07.2022 12:22
Bu Habere 487 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Yunanistan arasında ipler bir kez daha gerildi. Bu kez sebebi bir fotoğraf...

MHP lideri Devlet Bahçeli, hafta sonu Ülkü Ocakları’nı ziyaret etti. Ziyarette Bahçeli’ye çerçeve içerisinde bir fotoğraf hediye edildi. Üzerinde harita bulunan fotoğraf, Twitter üzerinden paylaşılınca da Yunanistan ayağa kalktı.

“DENİZLERDEKİ MİSAKIMİLLİMİZ”

Haritada, “Denizlerdeki misakımillimiz” ibaresi yer alırken, birçok Yunan adası ve Girit’in de Türkiye’ye ait olduğu görüldü.

Fotoğrafa, Yunan kamuoyundan tepki geldi.

“BU HAMLE SALDIRGAN VE PROVOKATİF”

Ayrıca ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini, Yunan yetkililerin de bu kareye tepki gösterdiğini yazdı.

Kathimerini, “Yunan diplomatik kaynakları bu hamlenin saldırgan ve provokatif olduğunu söyledi.” yorumunu yaptı.

 

MİÇOTAKİS: HEPSİ TÜRKİYE TARAFINDAN İŞGAL EDİLİYOR

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis fotoğrafı hesabından paylaşarak "Bu haritaya iyi bakın. Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından işgal edilmektedir. Aşırılıkçıların ateşli rüyası mı yoksa Türkiye'nin resmi politikası mı? Povokasyon mu yoksa gerçek hedef mi ?" ifadelerini kullandı.

“BU KABUL EDİLEMEZ OLAYI DÜZELTİN”

Gazeteye konuşan diplomatik kaynaklar da, “Maalesef bu görüntü, bizim Türkiye ile her gün yaşadığımız ve gerilimi tırmandıran aşırı uçtaki açıklamaların bir kısmı.” ifadesini kullandı.

Yunan yetkililer, “Bir an önce ülkemizin toprak bütünlüğünü şüphede bırakan bu kabul edilemez olayın düzeltilmesini bekliyoruz.” dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 487
  • Arnavutoğlu Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'un kardeş şehri ve Atatürk'ün gözünün açık gitmesine neden olan Selanik'te haritaya eklense, bunlar gece uyku uyuyamaz yemin ederim. Selanik Misakı Milli sınırları içerisindedir.
    Cevapla
  • Necati Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkün şanlı bayrağını atinaya tekrar asacağız
    Cevapla
  • Mgl 1 yıl önce Şikayet Et
    Musul ve kerkük de dahil olmalı
    Cevapla
  • erdal 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanın kıyı kesimleri yok haritada eksik çizilmiş
    Cevapla
  • Doğrucu Davud 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir defa Dar ül İslam yani İslam Beldesi olan ülkeler bir daha Dar ül harb yani harb edilmesi gereken/kafir gavur beldesi olmaz, yani atalarımız nereleri fethetmişse oralar er geç bizim olacak İNŞAALLAH !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı