Milli Saraylar'dan 'çini' yalanlaması

Milli Saraylar Başkanlığı, Topkapı Sarayı'nda 3. Murat Has Odasının girişinde bulunan çinilerin matkapla delindiği iddialarını yalanladı.

Milli Saraylar'dan 'çini' yalanlaması
Milli Saraylar'dan 'çini' yalanlaması
GİRİŞ 11.07.2022 16:15 GÜNCELLEME 11.07.2022 16:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yapılan açıklamada "Tarihî çiniler üzerine 1950’li yıllarda eklenen kapı kancaları, restorasyon çalışmaları sebebiyle çıkarılmış, gerekli müdahaleden sonra aslına uygun şekilde yerlerine takılacaktır" denildi.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Topkapı Sarayı 3. Murat Has Odası girişinde bulunan tarihi çinilerin matkapla delindiğine yönelik yapılan haberleri yalanladı. Açıklamada, "Topkapı Sarayı çinilerinin matkapla delindiğine dair sosyal mecralarda ve bir takım internet sitelerinde yer alan iddialar, maksatlı ve gerçek dışıdır.



Harem Dairesi III. Murat Has Odası girişinde yer alan tarihî çiniler üzerine 1950’li yıllarda eklenen kapı kancaları, restorasyon çalışmaları sebebiyle çıkarılmış, gerekli müdahaleden sonra aslına uygun şekilde yerlerine takılacaktır. Milli Saraylar sorumluluğundaki alanlarda iddia edildiği gibi çinilerin matkapla delinmesi veya restorasyona aykırı herhangi bir müdahalede bulunulması söz konusu değildir. Huzur ve mutluluğu milletçe hep birlikte yaşadığımız bayram gibi özel günlerde ortaya atılan gerçek dışı iddialar, maksatlı ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir. Başkanlığımızın her türlü iletişim ve bilgi sunma kanalları kamuoyuna açıktır. Gerek basında gerekse sosyal mecralarda yer alan iddialarla ilgili hukuki yollara başvurulacaktır" ifadelerine yer verildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ttttt 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav bu herkes işine baksın ya. Herkese bir kulp bulmak iyice turşu tadı verdi. Ağzı olanda konuşuyor olmayanda başka yerinden konuşuyor. 20 yıl öncede Topkapı vardı. O zaman neredeydiniz. Kış uykusunda mı.
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayirbucakli, sen de bunu düşüneceğine kendi tuttuğun partinin camileri ahıra neden çevirdiğini düşünsen daha iyi olur. İğneyi kendine batır bakalım önce.
    Cevapla
  • Bayırbucak 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin derdin taraftarı olduğun parti gerçekten çiniler delinmiş olsa idi.sen genede tuttuğun takımın pardon parti zarar görecek diye gündeme gelmesini istemezdin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!