PTT, Belediyeler, Askerlik Şubeleri ve Vergi Daireleri bugün açık mı?

Türkiye'de uygulanan 4 günlük Kurban Bayramı izninin sona ermesiyle beraber ülke genelinde normal takvime geri dönüldü. Fakat PTT şubelerinin; belediyelerin, askerlik şubelerinin ve vergi dairelerinin durumu merak ediliyor. Kargo teslimatı alacak, belediyenin vatandaşa sunduğu hizmetten faydalanacak, askerlik başvurusunda bulunacak ve vergi ödemesi yapacak vatandaş, kamu kurumlarının çalışma saatlerini araştırıyor. İşte, PTT; belediyeler, askerlik şubeleri ve vergi dairelerinin açılacağı tarih!

PTT, Belediyeler, Askerlik Şubeleri ve Vergi Daireleri bugün açık mı?
PTT, Belediyeler, Askerlik Şubeleri ve Vergi Daireleri bugün açık mı?
GİRİŞ 14.07.2022 12:32 GÜNCELLEME 14.07.2022 12:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Senelik izinde 4,5 günlük kapsamda değerlendirilen Kurban Bayramı sona erdi. Arife gününde (8 Temmuz) yarım günü kapsayan Bayram, 12 Temmuz Salı günü itibariyle tamamlandı. 4,5 günlük süreçte sadece kamu kurumları değil, özel kurumlar da izne çıktı. Binlerce yurttaş yaşadıkları şehrin dışına çıkarken, Salı günüyle beraber dönüşler başladı. Bu vesileyle PTT'nin, belediyelerin, askerlik şubelerinin ve vergi dairelerinin çalışma saatleri, ne zaman açılacakları da merak ediliyor. İşte, kamu kurumlarının normal takvimlerine döneceği tarih...

PTT

Türkiye'nin ilk ve en eski kargo kurumları arasında yer alan PTT (T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı), 8 Temmuz Arife Günü yarım gün olmakla beraber Kurban Bayramı iznine çıktı. Kamu kurumu statüsünde değerlendirilen PTT Kargo, idari izin kapsamında bulunmasından ötürü 18 Temmuz Pazartesi günü normal çalışma programına dönecek. Yani, sabah saat 08.30'dan öğlen 12.30'a kadar ilk devre; 13.30'dan 17.30'a kadar da ikinci bölüm içerisinde vatandaşa hizmet verilecek. 

PTT Şubesi

BELEDİYELER

Evlilik işlemleri, tapu kadastro; ev vergisi ve daha birçok hizmetin sağlandığı Belediyeler de tıpkı PTT gibi 18 Temmuz Pazartesi gününe kadar kapalı olacak. Belediyelerde de 8 Temmuz Cuma günü yarım günü kapsayan çalışma süreci 18 Temmuz'da sona erecek. Öte yandan Belediyeler sabah saat 08.30'dan akşam 17.00 süresince vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 

ASKERLİK ŞUBELERİ

Türkiye'nin hemen hemen her ilçesinde bulunan Askerlik Şubeleri de yıl içerisinde binlerce vatandaşı ağırlamakta, vatandaşın taleplerine yönelik hizmet vermektedir. Kamu kurumu statüsünde yer alan bu şubelerde, askerlik çağına gelmiş er adaylarının yoklama işlemleri, bedelli askerlik başvurusu ve daha birçok işlem yapılabiliyor.

Askerlik Şubesi, Sultanbeyli/İstanbul

Şimdilik Kurban Bayramı izninde bulunan bu kurumlar da 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle vatandaşa kapılarını açacak. Ülkemizdeki Askerlik Şubeleri sabah saat 09.00'dan akşam 17.00'ye kadar faaliyet göstermektedir. Saat 12.30-13.30 aralığında da öğle tatili uygulanmaktadır.

VERGİ DAİRELERİ

Ülkemizin gün içerisinde en çok ziyaret edilen kamu kurumları arasında vergi daireleri de yer alıyor. Bazı durumlarda ayrı yerleşkelerde hizmet veren vergi daireleri, bazı durumlar da Valilik; Kaymakamlık veya Belediye yerleşkelerindeki binalarda vatandaşın taleplerine karşılık veriyor. Diğer taraftan vergi daireleri de kamu kurumu statüsünde yer aldığı için 18 Temmuz Pazartesi gününe kadar kapalı olacak. 18 Temmuz Pazartesi günü sabahı itibariyle vatandaşa hizmet vermeye devam edecek. Vergi daireleri genellikle sabah saat 08.30 ile akşam 17.30'da çalışmaktadır. Lakin bu saat dilimi bazı yerleşkelerde farklılık gösterebilir. Buna ek olarak 12.30-13.30'da da öğle arası tatilinin uygulandığını belirtmekte fayda var. 

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ

Yeni doğum, kimlik kartı talebi; ehliyet çıkartma, pasaport ve daha birçok işlemde hayati önem taşıyan Nüfus Müdürlükleri, 18 Temmuz Pazartesi günü normal takvimine geri dönecek.

Ofis ortamı

Tıpkı Vergi Daireleri gibi bazı durumlarda kendine özel yerleşkesi olan, bazı durumlarda da Belediye binalarında yer alan Nüfus Müdürlükleri, 9 günlük Kurban Bayramı izni kapsamında yer alıyor. Sabah saat 08.30 ile akşam 17.00'de faaliyet gösteren bu daireler, 12.30-13.30 aralığında öğle tatiline çıkıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İDARİ İZNİ AÇIKLAMIŞTI

28 Haziran Salı günü Kabine Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatiline de değinmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İdari izin kapsamına çarşamba ve perşembe günlerinin de alınacağını belirten Erdoğan: "Kurban Bayramı'nın takip eden günler ile 15 Temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günlerinin idari izin kapsamına alınacağını sizlerle paylaşmak istiyorum" diye konuşmuştu.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 5
  • Özkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kamu kurumları nöbetçi olmalı nüfus vergi vs insanlar tatilde işlerini gerebilmeliler
    Cevapla
  • Maliyeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Vergi daireleri açıktı. Yetecek personelle çalışıldı. Çalışana mesai olmadığı gibi, daha sonra çalışanın kullanması için idari izin bile yok..resmi izin olmadığı sürece memurları birbirine düşüren sistem. Tatilde çalışana idari izin yada mesai verilmesi lazım...
    Cevapla
  • adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli Eğitim İl Müdürlükleri açık.
    Cevapla
  • V. Alkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Nüfus müdürlükleri bu tatil sezonunda pasaportlari geciktirerek çok kisiyi magdur etti. Yurtdisindan memlekete gelmek için yeni pasaportunu bekleyen çok insan var. Kimisi geç basvurmus olsa da 4-5 haftada hallolamayacak bir is degildi, ama oldu. Belki tatilin kisa tutulmasi gerekirdi. Hayirlisi olsun
    Cevapla
  • SELÇUK 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın hiçbir yerinde bukadar tatil yok biz bukadar tatil yapacak kadar kalkınmış bir ülke değiliz 10 gün tatil yazık bu insanlara kamu kurumları 10 gündür kapalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor