15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil mi?

Ülkemizde dini ve ulusal anlamda önem arz eden günler resmi tatil olarak geçiriliyor. Bu doğrultuda 15 Temmuz gününün de statüsü merak ediliyor. Peki, binlerce vatandaşın sandıktan çıkan kararı desteklemek için terör örgütü FETÖ yapılanmasına karşı koyduğu, yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tatil mi?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil mi?
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil mi?
GİRİŞ 14.07.2022 13:41 GÜNCELLEME 14.07.2022 13:42

Türkiye’nin bir daha darbe günlerine dönmemek için topyekûn direniş gösterdiği, terör örgütü FETÖ’nün alçak yapılanmasına karşı koyduğu 15 Temmuz günü resmi tatil mi?  Takvim yaprakları 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde FETÖ’den emir alan sözde subaylar, Boğaziçi ve FSM Köprülerini kapatmış, darbe bildirisini okumuş ve devletin üst düzey bürokratlarını rehin almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FaceTime yoluyla yaptığı görüntülü görüşmede halkı sokağa davet etmiş; darbecilere karşı koyulmasını, müsaade edilmemesini talep etmişti. Erdoğan’ın bu davetinden sonra ülke genelinde binlerce yurttaş sokaklara çıkıp darbe karşıtı sloganlar atmış, darbecileri geri püskürtmüştü. 15 Temmuz gecesi başlayan hain girişim de 16 Temmuz sabahı vatandaşın, Emniyet ve TSK çalışanlarının çabalarıyla bastırılmıştı. Peki, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil mi?

15 TEMMUZ KANLI DARBE GİRİŞİMİNİ TÜM YÖNLERİYLE ÖĞRENEBİLMEK İÇİN TIKLAYIN!

15 TEMMUZ’UN STATÜSÜ

Kanlı darbe girişiminde şehit düşen sivilleri, polisleri ve askerleri anabilmek; yurt genelinde toplumsal hafızayı diri tutabilmek için 15 Temmuz günü resmi tatil olarak kabul edilmiştir. 2016 yılından bu yana da resmi tatil olarak uygulanmaktadır. 15 Temmuz’da ülkenin dört bir yanında şehit düşen siviller, darbeye karşı koyan polis ve askerler anılmaktadır. Bu bağlamda kamu kurumları ve özel kurumlar bir günlük idari izinli sayılıyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü

BANKALAR

15 Temmuz’da mobil bankacılık işlemleri devam etmesine karşın banka şubeleri kapatılıyor. Sadece kamu bankaları değil, özel bankalarda da idari izin uygulanıyor. Öte yandan kamu bankalarının Kurban Bayramı dâhil 9 gün izinli sayılması sebebiyle çalışmalar 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başlayacak. Şubelerde müşterilere yönelik verilen hizmetler, normal çalışma saatleri içerisinde kaldığı yerden devam edecek.

PTT KARGO

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), 2016’dan bu yana 15 Temmuz’u idari izinli olarak geçiriyor. Ancak bu yıl Kurban Bayramının 15 Temmuz haftasına denk gelmesi, PTT’nin de kamu kurumu olması hasebiyle 9 günlük idari izin yurt genelindeki tüm şubelerde uygulanmaktadır.

PTT Kargo şubesi

Kargo gönderimi, kargo teslimatı; trafik cezası ödemeleri ve diğer ödemeler için 18 Temmuz Pazartesi günü beklenecek. Bu tarihte PTT’nin tüm yerleşkelerinde normal mesaiye geri dönülecek.

ASKERLİK ŞUBELERİ

Askerliğini tecil etmek isteyen, yoklama başvurusunda bulunan veya öteki askerlik işlemlerini yapmak için ilçelerindeki şubelere gitmeye hazırlanan bireyler, 18 Temmuz Pazartesi gününü bekleyecek.

Torbalı Askerlik Şubesi, İzmir

Gerek 15 Temmuz gerekse Kurban Bayramı izni sebebiyle ülkemizdeki tüm şubeler 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle açılacak. Şubeler genelinde normal çalışma saatleri uygulanacak.

VERGİ DAİRELERİ

Vergi mükellefi kimselerin işlemlerini yürüttüğü vergi daireleri de 15 Temmuz Cuma günü resmi izinli sayılacak. Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde bulunan bu kurumlar, 18 Temmuz Pazartesi günüyle beraber vatandaşa hizmet verecek. Sabah saat 08.30’dan akşam 17.00’ye kadar vergi mükelleflerinin talepleri karşılanacak.

BELEDİYELER VE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ

Tapu kadastro, ev vergisi, kimlik kartı başvurusu; öteki ödemeler ve işlemlerin yapıldığı belediyeler ve nüfus müdürlükleri 15 Temmuz Cuma günü kapalı olacak. Belediyelerin ve nüfus müdürlüklerinin çalışanları 18 Temmuz Pazartesi günü tekrar normal çalışma sistemlerine geri dönecek. Yani, sabah saat 08.30-17.00 aralığında hizmet verilecek.

Tankın üstüne çıkmış vatandaşlar

RESMİ TATİL GÜNLERİ 2022!

Türkiye’de her yıl uygulanan 9 farklı resmi tatil bulunmaktadır. 2016’daki hain darbe girişimiyle beraber 8 olan bu tarih, 9’a yükselmiş oldu. Ayrıca Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlar bir günden daha uzun süreyle kutlanılıyor. İşte, Türkiye’nin 2022 yılındaki resmi tatil günleri ve tarihleri…

  • Yılbaşı: 1 Ocak Cumartesi 2022

  • Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Cumartesi 2022

  • Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazar 2022

  • Ramazan Bayramı: 2-4 Mayıs (Pazartesi, Salı, Çarşamba) 2022

  • Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Perşembe 2022

  • Kurban Bayramı: 9-12 Temmuz (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı) 2022

  • Demokrasi ve Milli Birlik Günü: 15 Temmuz Cuma 2022

  • Zafer Bayramı: 30 Ağustos Salı 2022

  • Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Cumartesi 2022

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Togg, SsangYong ve BMW X1'e fark attı
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV