Haftalık vaka sayıları açıklandı

Sağlık Bakanlığının haftalık Kovid-19 verilerine göre, 4-10 Temmuz'da 117 bin 95 kişinin testi pozitif çıktı, 31 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 13.07.2022 23:39 GÜNCELLEME 14.07.2022 09:06
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Haftalık Koronavirüs Tablosu "covid19.saglik.gov.tr" sitesinden açıklandı.

Buna göre, 4-10 Temmuz'da 117 bin 95 kişinin testi pozitif çıktı, 31 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 61 bin 47 oldu. Önceki hafta vaka sayısı 57 bin 113 olarak açıklanmıştı.

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının tespit edildiği 11 Mart 2020'den bu yana görülen vaka sayısı 15 milyon 297 bin 539'a yükselirken, 99 bin 88 kişi hayatını kaybetti.

Bugüne kadar uygulanan toplam aşı miktarı ise 148 milyon 117 bin 265 doza ulaştı.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 22
  • Adil Düzen 1 yıl önce Şikayet Et
    Virüste mikroskopla anca görülebilen bir canlı haliyle oda insan vücudunda üreyerek mücadele vermektedir.İnsanlığın hayrına çalışan bilim insanlarını tebrik ediyorum şayet bunu şerre kullanan var ise Allah cc havale ediyorum kendi kurduğu tuzağa kendisi düşer inşallah.
    Cevapla
  • Yurttaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Turizmle beraber virüs ithal ediyoruz. Kapıları kapatmalıyız artık.
    Cevapla
  • GÖKBEY 1 yıl önce Şikayet Et
    Bissi olmaz ayak bunlar
    Cevapla
  • vatansever32 1 yıl önce Şikayet Et
    boğaz ağrısı ile başladı, ve eşimin testi pozitif çıktı. normal grip gibi geçiyor, elbetteki halsizlik var baş ağrısı var. koronadan önce de grip hastalığı aynı şekilde geçiyordu. şimdi grip oldu korona. korona hikaye diyeceğim ama ölümler neden? onu anlamadım. belki daha önce de ölenler oluyordu ağır grip vakalarında ve dile getirilmiyordu. bunu bilmiyoruz tabi ki. Allah hepimizi korusun, dermansız dert vermesin.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Maske tekrar gelmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi