Akar duyurdu! Astsubayların yıllardır süren talebi karşılandı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, 7415 sayılı Askerî Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a ilişkin yaptığı açıklamada "Silah arkadaşlarımıza ve gençlerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 14.07.2022 10:45 GÜNCELLEME 14.07.2022 11:52
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Resmî Gazete’de yayımlanan 7415 sayılı Askerî Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Hulusi Akar şu ifadeleri kullandı:

Bakanlığımızda yapılan koordineli çalışmalar sonucunda 7415 sayılı Askerî Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM’de kabul edilmiş, Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından da onaylanarak Resmî Gazete’de yayınlanmıştır.

Kanun ile Astsubay arkadaşlarımızın yıllardır süren talebi karşılanmış,  yüksekokul mezunu Astsubaylarımızın mesleğe dokuzuncu derece birinci kademe yerine, dokuzuncu derece ikinci kademeden başlamaları,

Harekât veya yurt dışı operasyon görevleri nedeniyle Uzman Erbaşlıktan Astsubaylığa geçiş sınavlarına katılamayan Uzman Erbaşlarımıza bu statüye geçiş için ilave sınav,

Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayanların da bu hizmetten faydalanmaları,

Ödemeleri gereken yabancı ülke parasını ödeyemedikleri veya 184 gün ve daha fazla yurt içinde bulundukları için dövizli askerlikten faydalanamayanlara da imkân sağlanmıştır.

Yeni düzenleme kahramanca ve fedakârca görev yapan silah arkadaşlarımıza ve mükellef gençlerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Destekleri dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyor, emeği geçen değerli milletvekillerine teşekkür ediyoruz.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • BEKÇİYİM 1 yıl önce Şikayet Et
    Elli yaşındaki uzman erbaş ile yirmi yaşındaki uzman erbaş tan istenen sağlık raporundaki vucut değerlerinin aynı olmasını beklemek fizik kurallarına insan anotomisine aykırı.
    Cevapla
  • Madur 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzman erbaslarin düğünlerine izin kolaylığı getirilmeli düğününü ertele diyen komutanlar var olağan üstü birdurum neyse fakat izini ola ola böyle laflar yakışık almaz giderilmesini talep ediyoruz
    Cevapla
  • Nurettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım güvenlik korucuların özlük haklarıyla ilgili ilgilenmenizi istiyoruz selam ve Dua ile
    Cevapla
  • Söz er 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözleşmeli erlerin haklarında yenilenmesi gerek söz vermiştiniz
    Cevapla
  • Söz Et 1 yıl önce Şikayet Et
    Tsk'nın Subay. Astsubay. Uzman Erbaşına Kadar tüm hakları her sene veriliyor Sözleşmeli erlere Hiç bir hak verilmiyor Biraz sözleşmeli Arkadaşlar İçin çalışaniz Garibanlar Sevinse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak