Son dakika: YKS sonuçları açıklandı - TIKLA/ÖĞREN! Sınav birincileri de belli oldu

ÖSYM Başkanı Aygün, 18-19 Haziran'da gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarının http://sonuc.osym.gov.tr adresinden açıklandığını bildirdi.

GİRİŞ 18.07.2022 07:05 GÜNCELLEME 18.07.2022 09:15
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... 2022 yılı üniversite sınavı 18 ve 19 Haziran günlerinde tüm yurtta eş zamanlı olarak düzenlendi. Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS sonuçları bu sabah saatlerinde açıklandı.

YKS 2022 üniversite taban puanları: (LİSTE) 2 ve 4 yıllık kontenjan ve ÖSYM başarı sıralamalarıYKS 2022 üniversite taban puanları: (LİSTE) 2 ve 4 yıllık kontenjan ve ÖSYM başarı sıralamaları

200, 250, 300, 350, 400 puanla hangi üniversiteye gidebilirim? 2022 ÖSYM SAY-SÖZ-EA puan...200, 250, 300, 350, 400 puanla hangi üniversiteye gidebilirim? 2022 ÖSYM SAY-SÖZ-EA puan...

ÖSYM Başkanı Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim." ifadelerine yer verdi.

ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan resmi açıklamaya göre, üniversite sınavı 2022 YKS sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacaktı ancak bu tarih geri alındı.

TERCİHLER 27 TEMMUZ-5 AĞUSTOS ARASINDA YAPILACAK

Adaylar, tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacak.

YKS BİRİNCİLERİ BELLİ OLDU

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Temel Yeterlilik Testinin (TYT) oturumunda, Kocaeli'den katılan adayın birinci olduğunu bildirdi.

Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu sabah açıklanan 2022-YKS sonuçlarının ardından YKS birincilerinin illerini duyurdu.

Buna göre, 2022-YKS'de Temel Yeterlilik Testinin (TYT) oturumunda birinci Kocaeli'den çıktı.

Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda, sayısalda birincilik Kayseri, eşit ağırlıkta birincilik İzmir, sözelde birincilik yine Kayseri illerinden oldu.

Yabancı Dil Testinin (YDT) birincileri ise Almanca, Arapça, Rusça ve Fransızca, İstanbul; İngilizce, Kocaeli illerinden belirlendi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, paylaşımında, adayları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

3 MİLYON 243 BİN 425 ADAY GİRMİŞTİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS’nin ilk oturumuna 3 milyon 243 bin 425 adayın girdiğini açıklamıştı. İkinci oturumda ise 2 milyon 56 bin 512 aday ter dökmüştü.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Burdur15 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm öğrencilere hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.Umarım herkes isteği bölüme yerleşir...
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğitimin içeriği saçma sınavlar saçma herşey saçma. okul birincisi sınıf birincisi sınavlarda başarılı olamıyor ne saçma bir düzen. kökten iyileştirme yapılmalı. model olarakta batmış batı alınmamalı. her şeyde referans olarak batı ülkeleri alınıyor. daha iyisi araştırılarak güzel bir sisteme geçmeliyiz eğitime dayılı ezbere değil.
    Cevapla
  • bayırbucak 1 yıl önce Şikayet Et
    sıralama ve puan mevzusuna basit bir açıklama 99 ilk okul mezunu ve siz orta iyi seviye lise öğrencisi olarak sınava girdiğinizde siz 100 soruda 15 net yapıp 200 puan alıp sıralamada 1.olabilirsiniz.sonra 100 lise mezunu ile başka bir sınava girip 28 net yapıp 350 puan alıp sırlamada 65. olabilirsiniz.
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah kazanan gençlerimiz okulları bitince iş bulabilirler
    Cevapla
  • 1299 1 yıl önce Şikayet Et
    İş çok bulurlar sen tasalanma iş beğenirlerse bulurlar her okuyan kendi bölümünde iş yapacak değil
    Cevapla
  • Ali Koç 1 yıl önce Şikayet Et
    Her sene farklı seviyede bir sınav yaparak öğrenci seçemezsiniz. Yüzbinlerce öğrenciyi mağdur ettiniz. Gerçekten çalışan emek veren insanlar sıralamalarda sizin saçma sapan stratejileriniz sebebiyle kötü sıralama yapıyor. Aynı puanla iki sene arasında 40-50 bin sıralama farkı var. Zaten saçma bir sınav üzerine sizin dr her sene farklı bir fanteziniz eklenince daha da rezil oluyor. Bir standartınız olsun artık. Bu kadar mı zor yav altı üstü bir sınav hazırlayacaksınız. Geçen sene olimpiyat sorusu soruyorsunuz, bu sene saçma sapan basitlikte soruyorsunuz. Ne olacak bu kadar yığılma?
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınavda şartlar eşit.en çok çalışan en çok puanı alır
    Cevapla
  • Yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bak bu cevap bizi bu hale getiriyor zaten. Sınava ben girmiyorum. Girenler gençler. O gençlerde stres yönetimi olmaz. 500 tam puan aldın da sıralaman mı değişti gibi bir cevap bu işten ne kadar anlamadığını gösteriyor. Sadece 500 tam puan alanlar mı yerleşiyor?
    Cevapla
  • Yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne farkeder kardeşim sen tam puan 500 yada 400 aldında sıralaman mı değişti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı