Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tahran'daki üçlü zirve sonrası açıklama: Tüm yükü biz alamayız

Başkan Erdoğan "Terör örgütleri arasında fark görmüyoruz mücadelemiz her daim sürecektir. Çözüm çabamızın merkezinde insani dram yer alıyor. Suriyelilerin evlerine onurlu, huzurlu şekilde dönmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 19.07.2022 23:06 GÜNCELLEME 20.07.2022 00:58
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tahran'daki üçlü zirve sonrası açıklama yaptı.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Astana formatındaki üçlü zirvemizin yedincisi icra ettik. Suriye'deki durumu ele aldık. Ülkede çatışma ortamının sona ermesi amacıyla birlikte atacağımız adımları değerlendirdik. Suriye krizinde çözümün önünü açabilecek en etkili girişim olduğunu gördük.

Terör örgütleri arasında fark görmüyoruz. Terörle mücadele her daim sürecektir. Suriye'den terörü söküp atmakta kararlıyız. Bu mücadelede beklentimiz destek olunmasıdır.

PKK/YPG terörü hepimizin ortak meselesidir. Suriye'de siyasi çözüm mutabakatımız bakidir. Adımları etraflıca ele aldık. Astana ortaklarımıza ihtilafın kalıcı çözülmesi için çağrımızı tekrarladık.

Anayasa Komitesi ile ilgili Suriye rejimi uzlaşmaz bir tutum içinde. Suriyeli tarafların yapıcı bir çalışma gerçekleştirmesi için çabalarımızı artıracağız. Çözüm çabalarımızın merkezinde insani dramın sona ermesi yer alıyor.

Bizler Suriye'nin kuzeyinde briket evler yaparak Suriyeli kardeşlerimizin taşınmaları için adımlarımızı atıyoruz. 4 milyondan fazla kişinin yaşadığı İdlib'deki durumu da değerlendirdik.

Hedefimiz Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine onurlu ve güvenli dönmelerini temin etmektir. Türkiye'den 500 binden fazla kişi Suriye'de güvenliği sağladığımız bölgelere dönmüştür. Bir sonraki toplantıyı Rusya’da yapacağız. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 79
  • a. z 1 yıl önce Şikayet Et
    Toprak bütünlüğünü o toprakta yaşayanlar düşünsün. Bizim sorunlarımız bize yetmeyide geçti
    Cevapla
  • Utku Sağlam 1 yıl önce Şikayet Et
    Mülteci sorununu çözülmesi gereken önemli bir problem ama daha önce çözülmesi gereken yediği kaba pisleyen ve sayıları Suriye lilerden daha fazla olan pkk ve iş birlikci fetö sorunu, Türk İslâm düşmanlarının en kısa zamanda kahr-ı perişan olmaları duasıyla Amin
    Cevapla
  • Doğan Uysal 1 yıl önce Şikayet Et
    Mülteci sorununu başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dile getirdi, Cumhurbaşkanımızın güvenli bölge teklifini Amerika red etmeseydi, önüne set çekmeseydi bu kadar Suriyeli Türkiye'de olmayacaktı. Kılıçdaroğlu YCHP'si ve fetö tarafından kurulduğu açığa çıkan Maria Akşener İP'İ de Amerika Bidonu gibi güvenli bölgeye karşı çıkarak Türkiye'ye Suriye'lilerin gelmesine sebep oldu.
    Cevapla
  • ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    dün gece darıca sahile balık tutmaya gittim 3 tane erkek suriyeli hemen arkamda banka oturmuş telefonda birşey dinleyip kahkaha atıyorlardı kulak kabarttım bir teyze diyor ki bunların ne işi var burda bizim ülke savaşta olsa ben ülkemi terk etmem kadın başıma savaşırım vs.. anlatıyor bunlar kahkaha ile izliyor video bitince başa alıp tekrar.. diyebilirim ki oradan gelenlerin ekserisi masum falan değil umarım yetkililer farkındadırlar..
    Cevapla
  • çxap 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne farkındalığı, alanen, kasten alıyorlar. Kendilerini düşünmeyeneleri bizmi düşüncez ama Allah bunlara sebep olanları, orantısız alanları, mazlum olmayanlarıda alanları, gelene geçeni alanı, hatta bütçeden bizim hakkımızdan olanları verenleri bildiği gibi yapsın, yanlarına kar bırakmasın inşallah
    Cevapla
  • serhat 1 yıl önce Şikayet Et
    getirip başımıza bela ettiniz her taraf suriyeli kaynıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
IMF'den Türkiye açıklaması