İstanbul adeta kavrulacak! Bayıltan sıcaklar geliyor! Gün verildi

Son yılların en serin Temmuz ayını geçiren İstanbul, yarından itibaren kavurucu sıcaklarla yüzleşecek. Hava durumu raporuna göre sıcaklıklar önümüzdeki günlerde 35 dereceye kadar çıkacak. Güney kıyılarda ise termometre 40'ı görecek.

GİRİŞ 20.07.2022 12:03 GÜNCELLEME 20.07.2022 17:17
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Yurdun büyük bir kesiminde etkili olan serin ve yağışlı havalar Temmuz'un son haftasından itibaren ısınacak. İstanbul'da son yılların en serin yazlarından birini geçirirken sıcaklıklar artık mevsim normallerinin de üzerine çıkmaya başlayacak. Uzmanlar ise sıcak havalarla birlikte vatandaşlara sağlık konusunda ve orman yangınlarına karşın uyarılarda bulunuyor.

ÖNCEKİLERE BENZEMİYOR
Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten; önümüzdeki günlerde normalin aksine, çift taraftan sıcaklarla boğuşacağımızı şöyle anlattı:

“Ülkemiz en kuvvetli sıcakları genel olarak 20 Temmuz ile 10 Ağustos arasında yaşar. Yine aynı tarih aralığına denk geliyor; fakat bu sefer ilginç bir durum var. Ülkemiz ya Libya ya da Basra üzerinden sıcak hava alırdı. Basra'dan sıcak hava geldiğinde Karadeniz ve Balkanlar tepki verir ve rüzgar ile bir nebze olsun serinlerdik. Libya sıcaklarında da böyledir. Bu sefer her iki taraftan da sıcakların etkisi altına gireceğiz. Avrupa'yı etkileyen sıcaklar Balkanlar üzerinden bize gelecek. Aynı anda Ortadoğu'dan Basra sıcakları ülkemize akacak. Bunlar birleşeceğinden hava durgun, rüzgarsız ve aşırı sıcak olacak. Nemin az olacağını düşünüyorum. Bu durum orman yangınlarını da tetikliyor. Nem ağaçları ıslak tutar ve yangınları büyük oranda önler. 18-23 Temmuz arasında hava batıda serin, mevsim normallerinin altında. Rüzgarlar kuzeyden sert. 23 Temmuz'dan itibaren gerçek anlamda yaz mevsimine giriş yapıyoruz.”

İngiltere, Fransa, İspanya ve Yunanistan... Avrupa'da orman yangınları durdurulamıyorİngiltere, Fransa, İspanya ve Yunanistan... Avrupa'da orman yangınları durdurulamıyor

"İSTANBUL İÇİN 36-38 DERECE SICAKLIKLAR GÖZÜKEBİLİR"

Ağustos ayında sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini ifade eden Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, "Bu sistemler zaman zaman geçecektir. Bir hafta rüzgar sakinlemiş olurken, diğer hafta tekrar başlayacak. Rüzgarın şiddeti ağustos ayına göre biraz daha azalacak ve sıcaklıklar kendini gösterecek. Kandilli Rasathanesi'nde yaptığımız 100 yıllık ölçümler var. En yüksek sıcaklık 43.7 olmuştu. Bu değerlere şu an için çok da yaklaşılacak gibi görünmüyor. Önümüzdeki günlerde İstanbul için 30-38 derece sıcaklıklar görülebilir" diye konuştu.

BAYILTAN SICAKLAR O GÜN GELECEK

İngiltere'de termometreyi 40 dereceye çıkaran sıcak hava dalgası henüz Türkiye'ye geliyor. Kavuran sıcaklar yurdumuzu da es geçmeyecek. Meteoroloji Profesörü Orhan Şen, Türkiye değerlendirmesi yaptı.

Avrupa sıcaklar nedeniyle kavruluyor. İspanya ve Portekiz’de 1027 kişinin Sıcak Hava dalgası nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Türkiye'de ise Muğla ve Antalya'da sıcaklıklar 44 dereceyi görecek. Yurt geneli ve İstanbul gibi büyükşehirlerde son duruma ilişkin konuşan Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise çarpıcı sözler kullandı. 

Şen, "Sıcak hava dalgası Türkiye’de Marmara, Ege ve Akdeniz’e cuma günü gelecek. Ankara’da da 28 iken 32 derecelere çıkacak, Antalya’da 37 derece iken 40 dereceyi geçecek. İstanbul’da 2 veya 3 gün, Akdeniz’de ise yaklaşık 5 gün sürmesi bekleniyor." diye konuştu.

KAYNAK: DHA, HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • BARBAROS 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim bıktık hergün kavrulacagiz yanacağız yaz bu kavruluruzda yanarızda
    Cevapla
  • Mehmet Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de biz de zaten 42 şu an. Diyarbakır'da yani.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada ararsın sıcak ve serin,aldanma dünyaya topraktır yerin,bir gün senin kalmayacak eserin,gafil olma uyan ey insanoğlu.
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu kim demiş İstanbul bu yıl serin yazlar arasında sayılıyor vallaha bana göre 15 dereceden 20 ye kadar normal yaz 20 derecenin üzerinde ise gerçek yaz sayarım
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başımıza taş yağmadığına DUA edelim,o da beli bükülmüş ihtiyarların ve sabii günahsız yavruların hatırına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu