AK Parti'den eski AKUT Başkanına tazminat davası!

AK Parti avukatları, AKUT eski Başkanı Nasuh Mahruki hakkında sosyal meydadaki paylaşımları nedeniyle, 'partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu' gerekçesiyle 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

AK Parti'den eski AKUT Başkanına tazminat davası!
AK Parti'den eski AKUT Başkanına tazminat davası!
GİRİŞ 20.07.2022 16:26 GÜNCELLEME 20.07.2022 16:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan'ın asliye hukuk mahkemesine sunduğu dava dilekçesinde, AK Parti'nin yasalara göre faaliyetlerini sürdüren siyasi bir teşekkül olduğu belirtildi.

Mahruki'nin Twitter hesabından parti hakkında katlanılması mümkün olmayan suç isnadı ve iftiraların yer aldığı açıklamalar yaptığı kaydedildi.

Mahruki'nin, gerçek dışı iddialarla kamuoyunu yönlendirme ve toplum nezdinde partinin itibarını zedeleme kastıyla paylaşımlar yaptığı da aktarıldı.

AKUT eski Başkanı Nasuh Mahruki

Partinin kişilik haklarının ihlal edildiği kaydedilen dava dilekçesinde, şu ifadelere yer verildi:

"Partinin bu denli çirkin ve mesnetsiz ithamlara maruz kalması, kurumsal kişiliğine zarar vermektedir. Bu asılsız isnatlarla müvekkil partinin adı, kişiliği, onur ve saygınlığı rencide edilmiş, itibarı zedelenmiş ve değerlerinin ihlali sonucunda manevi zararlar oluşmuştur. Paylaşımlar, bugün itibarıyla okunmaya halen devam edilmektedir. Müvekkil parti, bir yandan hukuka ve mevzuata uygun bir şekilde siyasi faaliyetlerini, hedeflerini yerine getirmeye devam ederken bir yandan bu asılsız iddialarla uğraşmak zorunda bırakılmaktadır. Parti aleyhinde paylaşımlar yapılarak eleştiri, düşünce özgürlüğü sınırları aşılmış, iddialar asılsız suç isnadı boyutuna ulaşmıştır." 

Dilekçede, partinin siyasi pozisyonu ve toplumdaki konumu gereği manevi değerlerinin açıkça zarar gördüğü vurgulanarak, partinin kişilik hakları ve saygınlığına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Mahruki'nin 50 bin lira manevi tazminata mahkum edilmesi talep edildi.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Vatansever Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    50 000 TL tazminat MAHROK' a dokunmaz ; KIL ıçtaroğlu abisi belediye başkanlarından birine bir talimat verir anında halledilir; kendiside ödediği ve ödeyeceği tazminatları bu şekilde hallediyordu ; bu işler onlara göre Fasa fiso işlerdir.!!!!!!
    Cevapla
  • Barista 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yahudi birseyin başında ise önce kendini sevdirir güven verir sonrada arkasına aldığı sevenleri ile ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışır
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Akut ilk kurulduğunda paralar ne oldu bir googledan aratın bakın bakalım.
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sahibin chpkk,daki taciz,tecavüz,cinsel saldırılara,tüm belediyelerindeki devasa yolsuzluklara,kandilden gelen emirle pkk bitmesin diye tezkerelere hayır demelerine,Türkiye düşmanı büyük elçilere kararlarını redakte ettirmesine,fetö ve pkk hainleri için verilen cezaları kaldırma sözüne,chpkk,lı belediye başkanı lütfü savaşın Türkiye Başkanlık seçimini dış güçlet belirler demesine ölü takliti yaparak salağa yatacaksın sahiplerine yalakalık için Ak partiye saldırıp hedef saptıracaksın.Senin çapın bu kadar.Ederin bu pkk,fetö ağzı ile yalakalık
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Adı da bir garip, sabataist mi, yani yahudi dönmesi mi acaba ?
    Cevapla
  • Kürt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu resmi yahudi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!