Mevlüt Uysal suç duyurusunda bulundu: Yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım!

İBB eski Başkanı Mevlüt Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kendisi ve ailesini hedef alan haberlere tepki göstererek suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Mevlüt Uysal suç duyurusunda bulundu: Yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım!
Mevlüt Uysal suç duyurusunda bulundu: Yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım!
GİRİŞ 20.07.2022 21:32 GÜNCELLEME 20.07.2022 22:06
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İBB eski Başkanı Mevlüt Uysal, kendisi hakkında Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan haberlere ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Hakkımda yapılan yalan ve iftiralardan oluşan yayına ilişkin tekzip metni aşağıdaki gibidir. Somut bilgi ve belgeden yoksun haberle beni, ailemi ve değerlerimi karalayan yayın kuruluşu hakkında her türlü yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı kamuoyuna bildiririm." ifadelerini kullandı.

MEVLÜT UYSAL'IN PAYLAŞTIĞI TEKZİP METNİ:

Yeni Şafak gazetesinin 18/07/2022 tarihli sayısında ve aynı gün kendi internet sitesinde https://www.yenisafak.com/gundem/mevlut-uysalin-hukuksuz-isleri-ust-duzey-isimlerin-adini-kullaniyor-3839230 URL adresi ile yayınlanan ‘Mevlüt Uysal’ın hukuksuz işleri: Üst düzey isimlerin adını kullanıyor” başlıklı uydurma haber, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mevlüt Uysal hakkında kamuoyunda olumsuz algı oluşturmayı amaçlayan iftira içeren bir nitelik taşımaktadır.

Yalan ve iftiralarla dolu sipariş haberin içeriğinde müvekkilimizin İBB Başkanı unvanını ve hukukçu kimliğini kullanarak yargı sistemimizin üst düzey kurumları olan HSK ve Danıştay’da hakim ve savcıları etkilediği ve dahi bu isimlere kendi yönlendirmesi ile kararlar aldırdığı iddia edilmiştir.

Hiçbir somut gerçekliğe dayanmayan, delilsiz bir şekilde sadece masa başında editörler tarafından uydurulmuş olduğu ve süslü cümlelerle bazı hedefler doğrultusunda üretilip yayımlandığı çok aşikar olan bu haberin, müvekkilimizin şahsını ve bağlı olduğu değerleri yıpratmak dışında bir amacı bulunmamaktadır. Mevlüt Uysal, üniversite yıllarından beri içinde bulunduğu STK’larda ve siyasette kendisine verilmiş olan her görevi layığıyla yerine getirmiş ve bugüne kadar yapmış olduğu bütün görevlerin sorumluluğunu bilerek hayatına devam etmektedir.

Tekzibe konu bu haberin içeriğinin tamamının yalan, uydurma ve gerçek dışı olduğunu, TCK kapsamında düzenlenmiş “İFTİRA” ve “SUÇ UYDURMA” fiillerini işlemiş olan sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu ve her türlü yasal hakkımızı sonuna kadar kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülke siyasetinde temiz kalan nadirdir. Temiz kalmak isteyenler her zaman bu mecradan uzak durmuştur.
    Cevapla
  • Mahmut Akar 1 yıl önce Şikayet Et
    İftiracılar kumpas kurmakta pek mahirler.
    Cevapla
  • onur 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine aile içi kavga desene
    Cevapla
  • Malatya 1 yıl önce Şikayet Et
    haramzadeler
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeyi batırdılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı