Diyarbakır'da annelerin direnizi bin 52'nci gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti, bin 52’inci gününde devam ediyor.

Diyarbakır'da annelerin direnizi bin 52'nci gününde
Diyarbakır'da annelerin direnizi bin 52'nci gününde
GİRİŞ 21.07.2022 14:47 GÜNCELLEME 21.07.2022 14:47

Çocuklarının bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelen ailelerin HDP İl binası önünde başlattığı oturma eylemi bin 52’nci gününde de devam ediyor.

Adana'da kaldıkları dönemde kaçırıldığını belirttiği kız kardeşi için evlat nöbetine devam eden ağabey Kutbettin Biçer, eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını vurguladı. 2015 yılındaki barış sürecinde PKK yandaşları tarafından kardeşinin kaçırıldığını hatırlatan Biçer, “O günden bugüne bir haber alamadık. Sağ mı, ölü mü bilmiyoruz. Kardeşime seslenmek istiyorum. Gülcan, annen baban çok perişan durumdalar. Yeter artık, gittiğin yer iyi bir yer değil. Seni çok özledik” dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt