Demirtaş'ın 15 Temmuz gecesinden aylar önce ABD basınına verdiği şoke eden röportaj!

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 15 Temmuz hain darbe girişiminden aylarca önce ABD basınına verdiği şoke eden röportaj gün yüzüne çıktı.

Demirtaş'ın 15 Temmuz gecesinden aylar önce ABD basınına verdiği şoke eden röportaj!
Demirtaş'ın 15 Temmuz gecesinden aylar önce ABD basınına verdiği şoke eden röportaj!
GİRİŞ 23.07.2022 16:25 GÜNCELLEME 23.07.2022 16:26
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimiyle ülke yönetimini ele geçirmek için harekete geçmiş ve bu kanlı gecede 251 kişi şehit, 2 bin 734 kişi de gazi olmuştu.

Büyük Türk milleti, FETÖ’nün eli kanlı teröristlerine daha önce dünyada eşine benzerine hiç rastlanmamış bir direniş göstererek bu alçak kalkışmayı püskürtmeyi başarmıştı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN 15 TEMMUZ'DAN 4 AY ÖNCE YAPTIĞI RÖPORTAJ

Kanlı darbe girişiminden yaklaşık 4 ay önce HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın The Washington Post Gazetesi’nden David Ignatius ile yaptığı röportajda çarpıcı ifadeler kullandığı ve adeta darbe kalkışmanın sinyalini verdiği belirlendi.

Demirtaş'ın ABD medya kuruluşuna yaptığı açıklamada "Kısa bir zaman içinde Türkiye'de ciddi bir iç savaş çıkabilir" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

PKK DA DOĞU İLLERİNDE HAREKETLENDİ

15 Temmuz 2016'da FETÖ'cülerin İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere odaklanırken terör örgütü PKK'nın da Doğu illerinde hareketlendiği biliniyor.

PKK’DAN DEMİRTAŞ'A 16 MİLYON DOLAR

Şu an terör suçlarından tutuklu bulunan HDP'li Selahattin Demirtaş'ın PKK tarafından da fonlandığı ayyuka çıkmıştı.

Gri listede aranırken terör örgütü PKK’dan kaçarak teslim olan Merdan Rüştü Ovalıoğlu, PKK elebaşı Cemil Bayık’ın Selahattin Demirtaş’a eş başkanken HDP’nin seçim çalışmalarında kullanılmak üzere 16 milyon dolar gönderdiğini itiraf etti.

KAYNAK: HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 162
  • tunctunc 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayatta olduklari müddetce Türkiyeye hep zarar vercekler..Bu NUR suz günün birinde kodesten cikacak ve sini faliyetlerine yine devam etcek..zamaninda yok etmiyoruz sonradan ugra$iyoruz.
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral in bakanlık yaptığı dönemler bunların en güçlü olduğu dönemlerdir. Beraber kahvaltı yapmak istemesi normal. Eski günleri yadedicekler.
    Cevapla
  • bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    hain oğlu hain terörist birde suçu ney demezler mi demek ki onların safındalar dostlarını kolluyorlar
    Cevapla
  • Hakikî türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hala hdp nin pek ya göbekten bağlı olduğuna inanmayan varmı
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi ise sözde örgüt yöneticileri ile birlikte eriyor nereden nereye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!