Bıyıklarını Kenan Evren bile kestirememişti: Efsane pilot Mehmet Şentürk hayatını kaybetti

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında gizli görevle Boeing 707 tipi uçakla Libya'dan Türkiye'ye cephane getiren ekipte yer alan ve Kenan Evren'in talimatına rağmen asla kestirmediği bıyıklarıyla tanınan efsane pilot Mehmet Şentürk vefat etti.

Bıyıklarını Kenan Evren bile kestirememişti: Efsane pilot Mehmet Şentürk hayatını kaybetti
Bıyıklarını Kenan Evren bile kestirememişti: Efsane pilot Mehmet Şentürk hayatını kaybetti
GİRİŞ 23.07.2022 16:56 GÜNCELLEME 23.07.2022 16:56
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 1967 yılında binbaşı rütbesi ile emekli olduktan sonra yaklaşık 27 yıl Türk Hava Yolları'nda görev yapan Şentürk, ardından bazı özel hava yolu şirketlerinde görev yaptı.

1994 yılında THY'nin İstanbul-Brüksel seferi ile gökyüzüne veda eden ve bu sürede toplam 21 bin 600 saat ve 17 bin 280 kilometre uçuş yapan 92 yaşındaki efsane pilot Mehmet Şentürk İstanbul'daki evinde bu sabah hayatını kaybetti. Şentürk'ün memleketi Tokat'ın Zile ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

KIBRIS BARIŞ HAREKATINDA GİZLİ GÖREV

Uçuş hayatı boyuncu bir çok ilklere imza atan ve 1974'teki Kıbrıs Barış Harekatı sırasında üç meslektaşıyla gizli görevle Boeing 707 tipi uçakla Libya'dan Türkiye'ye cephane getiren ekipte yer alan Şentürk, THY'nin Tokyo, Bangkok ve Dubai'ye başlattığı uçuşların ilk seferlerinde görev yapmıştı.

KENAN EVREN'E RAĞMEN BIYIKLARINI KESMEDİ

Meslek hayatı boyuncu birçok olaya tanık olan Şentürk, 12 Eylül darbesinin ardından Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in talimatına rağmen "Beni uçuştan alacaksanız alın, bıyıklarımı kesmem" diyerek bu karara karşı gelmesiyle biliniyor.

Şentürk verdiği bir röportajda bıyıklarını kesmemesini şöyle anlatmıştı:

"12 Eylül'de 'Bıyıklarını keseceksin' dediler. 'Beni uçuştan alacaksanız alın, bıyıklarımı kesmem' dedim. Güya Maocu olduğum için benden bıyıklarımı kesmemi istediler. Bir zaman sonra da ülkücü dediler. Halbuki benim sağcılık ve solculukla ne işim var? Önce solcu yaptılar, sonra milliyetçi... Ben de 1974'ten beri bıyıklarımı kesmedim, kesmeyi de düşünmüyorum"

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 52
  • Muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    Mekanın cennet olsun
    Cevapla
  • Pilot 1 yıl önce Şikayet Et
    21600 saat uçuş 17000km’mi eder
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakalı askere serbest yapmak lazım
    Cevapla
  • ibram 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, Kenan Evrene bile karşı durabildiyse Rahmetli iyi biriymiş, okkalı biriymiş. Demekki halk içinde define ye sahip nice viraneler varmış
    Cevapla
  • sait dbakır 1 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet etsin mekanı cenet olsun allah cemaliyle muamele etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!