14 kişinin Kızılırmak'tan zehirlendiği iddia edilmişti, gerçek ortaya çıktı

Kızılırmak'tan su içtikleri iddiasıyla rahatsızlanarak hastaneye başvuran 5'i çocuk 14 kişinin hastanelerde yapılan ilk tetkikte ailenin saklama kaplarındaki yemeği tükettiklerinden dolayı zehirlendiği ortaya çıktı.

14 kişinin Kızılırmak'tan zehirlendiği iddia edilmişti, gerçek ortaya çıktı
14 kişinin Kızılırmak'tan zehirlendiği iddia edilmişti, gerçek ortaya çıktı
GİRİŞ 25.07.2022 15:57 GÜNCELLEME 25.07.2022 15:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kırıkkale'nin Çelebi ilçesinde, Kızılırmak'tan su içtikleri iddiasıyla rahatsızlanarak hastaneye başvuran 5'i çocuk 14 kişinin zehirlenmesine ilişkin kaymakamlıktan açıklamada geldi. Açıklamada, hastanelerde yapılan ilk tetkikte ailenin saklama kaplarındaki yemeği tükettiklerinden dolayı zehirlendiği belirtildi.

Kırıkkale'nin Çelebi ilçesine bağlı Karabucak köyünde mevsimlik tarım işçi olarak çalışan 14 kişilik bir aile, Kızılırmak nehrinden içtikleri sudan rahatsızlandıklarını iddia ederek, karın ağrısı, mide bulantısı ve istifra şikayetiyle Karakeçili Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada ilk tedavileri yapılan 5'i çocuk 14 kişi, ambulanslarla Yüksek İhtisas Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Acil Servis bölümünde tedavileri tamamlanan aile, daha sonra hastaneden taburcu edildi.

Çelebi Kaymakamlığı'ndan zehirlenme olayına ilişkin yapılan açıklamada da hastanede yapılan ilk tetkikte ailenin daha önceden saklama kapların da bekletilen yemeği tükettiklerinden dolayı zehirlendiği belirtildi.

8 ila 63 yaş aralığındaki 14 kişilik ailenin içtikleri sudan dolayı hastaneye başvurduğu aktarılan açıklamada, "İlk tetkiklerinde; rahatsızlıklarının daha önce hazırlanmış ancak uygun saklama koşullarında saklanmamış gıdaların tüketiminden kaynaklandığı değerlendirilerek tedavilerine başlanılmış ve bugün itibariyle hastanelerimizde tedavi gören 14 vatandaşımız, taburcu edilmiştir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemşerilerime geçmiş olsun
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    o yemekleri hangi karı yaptıysa bi daha o karının yaptığı yemekten yemeyin canınızdan olursunuz te o ka diyorum
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli gariban olsalardı, sahilde dolaşırlardı. Erzağını evinden getiren, hayin çalışan vatandaşlar mış demek. Bu arada siz yine de kızılırmağın suyunu da içmeyin, onunda gıda zehirlenmesinden farkı olmaz. Da iddiaları siz haber yaptınız. Kızılırmak suyundan dediniz he dedik, şimdi yemekten dediniz yine he dedik, son kararınız mı üç gün sonra aileyi biri zehirlemiş demeyin de.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Metin neyi beğenmedin? Ne trollüğü? Kızılırmağın suyu içilmez. Sanayi bölgelerinden geçiyor. Zehirlenirsin benden demesi. Kopyala yapıştır olan ne?
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Her haberin altına kopyala yapıştır yabancı trolluğü yapma . Git toprağı eşele bir işe yaramış olursun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi