İstanbul'da bir ayda 18 bin 297 düzensiz göçmen için yasal işlem yapıldı

İstanbul Valiliği, 26 Haziran - 26 Temmuz tarihleri arasında yapılan denetim ve uygulamalarda 18 bin 297 düzensiz göçmen hakkında yasal işlem yapıldığını açıkladı.

İstanbul'da bir ayda 18 bin 297 düzensiz göçmen için yasal işlem yapıldı
İstanbul'da bir ayda 18 bin 297 düzensiz göçmen için yasal işlem yapıldı
GİRİŞ 26.07.2022 12:37 GÜNCELLEME 26.07.2022 13:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği, ocak ayından bugüne 94 bin 708 kaçak göçmen hakkında işlem yapıldığını, 19 bin 32 kişinin sınır dışı edildiğini, işlem yapılan 66 bin 524 kaçak göçmenin ise sınır dışı edilmek üzere diğer illerde bulunan geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da kaçak göçle mücadele çalışmaları kapsamında özellikle meydanlarda, parklarda, sahiller ile toplu ulaşım güzergahlarında kimlik kontrolleri ve adrese dayalı denetimlerin aralıksız devam ettiği belirtildi.

Uygulamalar esnasında kolluk birimleri tarafından tespit edilen kaçak göçmenlerin, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bağlı geri gönderme merkezine teslim edildiği aktarılan açıklamada, yabancıların buradaki idari işlemlerinin tamamlanmasına müteakip sınır dışı edildiği ya da sınır dışı edilmek üzere diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edildiği ifade edildi.

Son dönemde yakalanan ve sınır dışı edilen kaçak göçmen bilgisine de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"26 Haziran 2022- 26 Temmuz 2022 tarihleri arasındaki 1 aylık sürede yapılan denetim ve uygulamalarda 18 bin 297 kaçak göçmen hakkında yasal işlem yapılmıştır. Bu dönemde tespit edilen kaçak göçmenlerden 3 bin 589'u doğrudan İstanbul'dan ülkelerine sınır dışı edilmiş, 12 bin 817 yabancı ise sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda diğer illerde bulunan geri gönderme merkezlerine sevk edilmiştir. 2022 yılı ocak ayından bugüne kadar İstanbul'da 94 bin 708 kaçak göçmen hakkında işlem yapılmış, 19 bin 32 kişi ilimizden sınır dışı edilmiştir. İşlem yapılan 66 bin 524 kaçak göçmen ise sınır dışı edilmek üzere diğer illerde bulunan geri gönderme merkezlerine sevk edilmiştir. Kaçak göçle mücadelemiz kararlı ve etkin şekilde sürdürülmektedir."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • tsk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenleri Türkiye'ye getirenleri yakalamadan polisimiz daha çok boşyere yorulur.
    Cevapla
  • Armağan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir ay uğraşma, bu sayıyı Aksaray metro ve marmaray istasyonunda bir günde toplarsınız.. Memleket yol geçen hanı..
    Cevapla
  • F b 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelenleride bir saysak gidenlerden fazla
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    18297 kişinin uçak ve buradaki işlemlerinin maaliyetini hesap edebilecek hesap makineniz var mi. Yazık günah değil mi bu milletin vergilerini bunlar için heba ediyoruz. Ne sınır var ne güvenlik. Taksim de bir saat denetim yapıyorlar 500 tane kaçak yakalanıyor. El insaf yahu
    Cevapla
  • Tual 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenler sınırdan içeri nasıl giriyorlar kaçak nerede bunu tesbit etmek gerekir bu göçmenleri kim veya kimler Türkiye’ye gönderiyor bunu bulmak gerekir Türkiye malesef göçmen ülkesi oldu Avrupa giden göçmenler Yunanistan’dan itilerek Türkiye’ye gönderiliyorlar Türkiye’de Türk sayısı azalırken malesef göçmen sayısı çoğaldı Almanya işçi alıyor Türkiye’den Havaalanı sağlık alanlarında kaç bin kişi Almanya’ya gidiyor hani Almanya’nın ekonomisi kötüydü akıllı merkel zamanında verdi Türkiye’ye parayı siz bakın Suriyeli sığınmacılara dedi Türk beyinler göç etti Üzülüyorum Suriyeli sığınmacılarla Türkiye nasıl ilerliyecek nasıl kalkınacak Türkiye ileriyeye değil 20 yıl geriye gitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler