Saldırı bardağı taşırdı! Milli Savunma Bakanlığı and içti! Irak'a nota verildi

Musul'da Türk Konsolosluğu'na yönelik gerçekleştirilen saldırı sonrası Milli Savunma Bakanlığı ve Dış İşleri Bakanlığı'ndan çok sert açıklamalar geldi.

GİRİŞ 27.07.2022 16:03 GÜNCELLEME 27.07.2022 18:10
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna yönelik saldırıya ilişkin Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz," ifadelerine yer verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

IRAK MAKAMLARINA ÇAĞRI

Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.

Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür.

Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: MUTLAKA HESABININ SORULMASINI BEKLİYORUZ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen saldırıyı kınadı.

Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Musul Başkonsolosluğumuza düzenlenen menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Irak makamlarından, bu provokatif saldırının sorumlularının acilen bulunmasını ve mutlaka hesabının sorulmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Musul Başkonsolosluğumuza yönelik alçakça saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırı ile kimin sivillere ve sivil hedeflere saldırdığı bir kez daha görülmüştür.

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden de er ya da geç diğer teröristler gibi hesap sorulacaktır.

'KAZDIKLARI HENDEKLERE GÖMECEĞİZ'

Iraklı kardeşlerimiz ile terörle mücadele ve sınır güvenliği için iş birliğine hazırız.

Teröristlerin tuzaklarını başlarına yıkacak, bölgeyi kana boğma hayalleriyle birlikte onları kazdıkları hendeklere gömeceğiz.

"KESİN BİR CEVAPLA KARŞILAŞACAKLAR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırı sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu:

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden de er ya da geç diğer teröristler gibi hesap sorulacaktır. Iraklı kardeşlerimiz ile terörle mücadele ve sınır güvenliği için iş birliğine hazırız. Teröristlerin tuzaklarını başlarına yıkacak, bölgeyi kana boğma hayalleriyle birlikte onları kazdıkları hendeklere gömeceğiz!  Musul Başkonsolosluğu’muza düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye’yi hedef alan terör odakları bunun bedelini mutlaka öderler. 

Irak makamları bu saldırganları bir an evvel yakalamalı ve hukuk önüne çıkarmalıdır. Planlı provokasyonlar neticesinde Türkiye’nin hedef gösterilmesi sadece terör odaklarının işine yarar. Kardeş Irak’la beraber bu terör odaklarına karşı mücadeleyi artırmalıyız.Türkiye’nin gücünü test etmeye kalkan terör odakları kararlı ve kesin bir cevapla karşılaşacaklardır. Terörle mücadelemiz yüksek meşruiyete ve kararlı bir iradeye sahiptir.

NE OLMUŞTU?

Irak’ta Musul’un kuzeydoğusundaki El-Hadba semtinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasının yakınlarına gece saatlerinde 2 adet roket düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken, çevredeki bina ve araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi. Görgü tanıkları, birçok ailenin evini terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Musul Başkonsolosluğu tarafından Irak basınına yapılan açıklamada, konsolosluk çalışanlarının saldırıda zarar görmediği belirtildi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 134
  • Fikir Tepeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapan lar dış güç ajanlarıdır. Rus İran İsrail veya Abd li olabilir bölgede Türk varlığından rahatsız olan güçler tarafından yapılan saldırı suçu Türkiye ye yıkılmaya çalışılıyor. Ajanlar cirit atıyordır istihbarat araştırıp bulacaktır inanıyoruz bu saldırıyı yapanları gereken yapıcal
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vallaha mı? Büyük oyunu çözmüşsün. İran, İsrai veya Abd olabilir miş. Ajanlar nasıl cirit atıyor biliyor musun? Suriyede ve Irakta, CIA jeepleri dolar dolu paralarla bizim sınırlarımızdan girdi o ülkelere. Tahmin et kim yardım etti? Hadi bunu da çöz bakalım. Yada bop eşbaşkanına sor.
    Cevapla
  • Cihangir 1 yıl önce Şikayet Et
    İranın işidir
    Cevapla
  • Hkn 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye asla savunmada kalmamalıdır tam aksine sürekli taarruz halinde olmalıdır mutlaka. Çünkü gerçekte ırak ve suriye gibi bir ülke kalmadı. Oralarda teröristler cirit atıyorlar. Türkiye teröristlerden çoktan bıktı ve köklerini kurutmaya yeminli olduğu net. Bu teröristler ister suriye ister ırak denilen o topraklarda olsun farketmez. Zaten onlar artık devlet görünümlü bozuk yapılardır
    Cevapla
  • çepni türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    hesap ödemek için mi soracağız ödetmek için mi soracağız bizi yönetenlerin buna karar vermesi lazım yoksa hesap ortada
    Cevapla
  • Haso 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin askerleri irak ve suriyeye girmeli yoksa o topraklarda normal hayati unutun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi