Okullar ne zaman açılacak? MEB 2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi!

Yaz tatilinin hiç bitmesine istemeyen İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bir yandan önümüzdeki dönemin başlamasına kaç gün kaldığını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini duyurdu. Bununla birlikte ara tatil, yarıyıl tatillerinin yapılacağı günler de belli oldu. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte okulların açılma tarihi...

Okullar ne zaman açılacak? MEB 2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi!
Okullar ne zaman açılacak? MEB 2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışma takvimi!
GİRİŞ 29.07.2022 10:11 GÜNCELLEME 29.07.2022 10:11
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Uzun zamandır yüz yüze eğitimin kesintiye uğramadığı bir eğitim yılını geride bırakan öğrenciler, yaz tatilinin keyfini doyasıya çıkartıyor. Özellikle İlkokul 1. sınıfa yeni kayıt yaptıran çocukları bulunan aileler ile Liselere Geçiş Sistemi kapsamında ortaöğretim kurumlarına başlayacak çocuklar, yeni eğitim öğretim yılının başlangıç tarihini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılının planlamasını yaptığı takvimi okullara gönderdi. Önümüzdeki dönem öğrencileri iki ara tatil ve bir yarıyıl tatili bekliyor. Anasınıfı eğitimini tamamlayan öğrenciler, büyüklerine göre uyum haftası kapsamında 1. döneme daha erken başlayacak. Öğretmenler, müfredatta yapılan değişikliklerin kavranması ve eğitimlerin tamamlanması için mesleki seminerlere katılacak. Yine bu seminerler okulların açılmasından önce gerçekleştirilecek. Peki 2022-2023 okullar ne zaman açılacak? İşte MEB'in açıkladığı 1. dönem okulların açılma takvimi...

Başarılı olan öğrencilere 10 bin TL'ye kadar burs fırsatı: Hangi üniversiteler burs veriyor?Başarılı olan öğrencilere 10 bin TL'ye kadar burs fırsatı: Hangi üniversiteler burs veriyor?

2022-2023 Okullar Ne Zaman Açılacak?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlangıç tarihi okullara iletildi. Okullarda yaz tatili dönemi boyunca eksikliklerin kapatılması ve eğitim öğretim şartlarının iyileştirmesi için çalışmalar yapılıyor. Yaz tatilinin sona ermesinin ardından okullarda ders zili ilk kez 12 Eylül Pazartesi günü çalacak.

Öğretmenler, mesleki seminerlere katılabilmek için dönemi öğrencilere kıyasla biraz daha erken açacak. Bunun yanı sıra 1. sınıfa yeni başlayan çocukların, sorunsuz bir dönem geçirmesi için uyum haftası gerçekleştirilecek. Uyum haftası 1. dönem başlamadan yapılırken bu uygulama ile çocukların, arkadaşlarına, sınıflarına ve öğretmenlerine alışması amaçlanacak.

Ara Tatil ve Yarıyıl Tatil Tarihleri Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığının 2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini açıklaması ile beraber yeni yılda uygulanacak tatilin tarihleri de belli oldu. Öğrenciler bu yıl dönem devam ederken dinlenebilmeleri ve yorucu tempodan kısa bir süre de olsa uzaklaşabilmek için ara tatil yapacak. İşte MEB'in yayınladığı takvimin detayları;

MEB Rehberlik Çalışmaları Yapacağını Duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'nci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının (lise) hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik rehberlik çalışmaları yapacak. Bu uygulama ile birlikte öğrencilerin eğitim ortamlarına kısa sürede uyum sağlaması amaçlanacak. Rehberlik çalışmalarında okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimleri destekleme eğitimleri verilecek.

Yaz Tatilinin Bitmesine Kaç Gün Kaldı?

Öğrencilerin gündeminde ilk sırada yaz tatilinin bitmesine kaç gün kaldığı yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, pandemi döneminde takvimde ufak tefek değişiklikler yapsa da bu eğitim yılında açıklanan takvim uygulandı. Bu bilgiler doğrultusunda 28 Temmuz itibariyle tatilin bitmesine 45 gün kaldığını söyleyebiliriz. Yaz tatilinin uzatılması veya kısalması konusunda Bakanlığın bir gündem maddesi bulunmuyor. MEB'in çalışma takvimine göre okullarda 1. dönem 12 Eylül'de başlayacak. 2. dönem ise 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak.

Öğretmenler Dönemi Erken Açıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve yeni eğitim öğretim dönemlerinden önce gerekli planlamayı, aktarmak için öğretmen seminerleri düzenleniyor. Pandemi dönemlerinde öğretmen seminerleri Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden gerçekleştirilmişti. Bu yıl henüz mesleki seminerlerin yüz yüze mi, uzaktan mı yapılacağı açıklanmadı. Ancak takvime göre öğretmen seminerleri 1 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. Müfredatta yapılan değişiklikler ve yeni yıl planlaması öğretmenlere aktarılacak.

Uyum Haftası Tarihleri Belli Oldu

Anasınıfını bitirerek İlkokul.1 sınıfa başlayacak öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı uyum haftası gerçekleştirecek. İlkokul kayıtları 1 Temmuz tarihi itibarıyla e-Okul üzerinden alınmaya başlandı. 1. sınıf öğrencilerinin aileleri 31 Ağustos Çarşamba gününe kadar adres veya kayıt değişimi işlemlerini gerçekleştirebilir. Kayıt döneminin sona ermesinin ardından öğrenciler 5 Eylül'de okula başlayacak. MEB takvimine göre 5-9 Eylül tarihleri arasında İlkokula yeni başlayan minikler, okullarına ve ortama alışabilmesi için uyum haftasına katılacak.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .
YORUMLAR 9
  • Istanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonradan icat edilen ara tatilleri istemiyoruz. Çocuklar okuldan soğuyor. Aileler çocukları nereye bırakacağını şaşırıyor. Çocuklarin çoğuna ara tatiller eziyet haline dönüşüyor.Yalnızca bayram tatilleri yeterli. Bayramda tüm meslek kolları için tatil oluyor zaten.
    Cevapla
  • Istanbul 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonradan icat edilen ara tatilleri istemiyoruz. Çocuklar okuldan soğuyor. Aileler çocukları nereye bırakacağını şaşırıyor. Çocuklarin çoğuna ara tatiller eziyet haline dönüşüyor.Yalnızca bayram tatilleri yeterli. Bayramda tüm meslek kolları için tatil oluyor zaten.
    Cevapla
  • mdyard 1 yıl önce Şikayet Et
    puansız anadolu lisesine kayıt için gelenden sadece 2 top kağıt istiyoruz 1 tanesini dahi getirmiyorlarDeğil ki kayıt parası...
    Cevapla
  • İsimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Seminer de 1 eylülde başlayıp 3 üne tatil sonra 5 ine tekrar gel nasıl bir uygulama bu
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevzuya geniş açıdan bakmak gerekir...
    Cevapla
  • Bir Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha bugün çocuğumu ana sınıfına kaydettirdim. 400+1850 toplam 2250 TL banka hesabına yatırmamı istediler. bundan sonra kim bana derse ki devlet okulları ücretsiz, onun ağzına kürekle vururum.
    Cevapla
  • Yok gardaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Pedava devlet okulları!
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Özel anaokulları 40-50 bin lira. Verdiğin 2 bin lira, konuşuyorsun. O da bir yıllık kırtasiye masrafı zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler