HAYDİ uygulamasını 2 yılda 218 bin kişi indirdi

Çevre ve hayvanlara karşı işlenen suçların önlenmesi amacıyla geliştirilen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasını 2 yılda 218 bin kişi akıllı telefonlarını yükledi.

HAYDİ uygulamasını 2 yılda 218 bin kişi indirdi
HAYDİ uygulamasını 2 yılda 218 bin kişi indirdi
GİRİŞ 28.07.2022 17:42 GÜNCELLEME 28.07.2022 17:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı bünyesinde çevre, doğa ve hayvanlara, karşı işlenen suçların önlenmesi amacıyla, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü, 81 il ve ilçelerde ise Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirlikleri kuruldu.

Hem suçların önüne geçmek hem de vatandaşların konuya duyarlılığını arttırmak için ise Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığı ile ortak yapılan çalışma sonucu Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulaması 28 Temmuz 2020'de hayata geçirildi.

Polis ekipleri, hayvanları öldürme veya yaralama, sokağa atma, aç bırakma, kötü davranma, gücünü aşan yük yükleme, zararlı yiyecek içecek verme, hayvanların gürültüye neden olması, çevrenin kirletilmesi suretiyle hayvanın zarar görmesi, trafikte hayvana çarpıp yardım etmeme, işkence, eziyet, zarar verme, cinsel ilişkide bulunma, hayvanların cinsel içerikli yayınlarda kullanılması, bakımlarını ihmal etme, hayvanların dövüştürülmesi suretiyle kumar oynama/oynatma, tehlike arz eden hayvanları üretme, ülkeye sokma gibi adli veya idari işlem yapılması gereken suçların ihbarını anlık olarak HAYDİ uygulaması üzerinden alarak müdahale ediyor.

HAYDİ uygulamasını, faaliyete geçtiği tarihten itibaren 218 bin kişi akıllı telefonlarına yükledi. Bu kapsamda, uygulama üzerinden 43 bin 484 kişi ihbarda bulundu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • eyvah 1 yıl önce Şikayet Et
    katil pitbul köpekleri ve sahiplerini izleyen bir uygulama var mı ?
    Cevapla
  • TurcoBEY 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu sokaklar köpek dolu köpek. şu itleri toplayın da millet hayvan sevgisini samimi yaşasın. çocuklar öldü, insanlar yaralandı. bunun da bir uygulaması var mı?!
    Cevapla
  • farko 1 yıl önce Şikayet Et
    insanların sağlıklarını ve yaşam koşullarını kim izleyecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe