PKK'nın sözde yürütme konseyi üyesi Erhan Arman etkisiz hale getirildi

MİT, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Aynularab yürütme konseyi üyesi Erhan Arman'ı düzenlediği özel operasyonla etkisiz hale getirdi.

GİRİŞ 01.08.2022 10:17 GÜNCELLEME 15.08.2022 09:35
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Aynularab (Kobani) yürütme konseyi üyesi Erhan Arman'ı düzenlediği özel operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, PKK'ya katılım yapmak üzereyken 2012'de yakalanan "Berxwedan Muş" kod adlı terörist, serbest bırakılmasının ardından 2013'te Muş kırsalında örgüte katıldı.

Terör örgütünde, yurt içinde silahlı faaliyetler yürüten ve çok sayıda eyleme katılan Arman, Suriye'ye geçerek Aynularab'da örgüte eleman temini çalışmaları yaptı, Türkiye'ye illegal yollardan PKK/YPS mensupları ve patlayıcılarının geçirilmesi faaliyetlerini birinci elden organize etti. Arman, 2019'da örgütün sözde Aynularab eyalet yürütmesine yönetici olarak getirildi.

TÜRKİYE'NİN HAREKATLARINA KARŞI SAVUNMA PLANLIYORDU

Burada Aynularab'da özel olarak tünel ve mevzilendirme sorumlusu olarak görevlendirilen terörist Arman'ın, Türkiye'nin olası harekatlarına karşı örgüt savunmasını planladığı öğrenildi.

Terörist Arman, MİT'in özel operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 168
  • Tuncelili 1 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinize sağlık! Darısı diğer teröristlerin başına...
    Cevapla
  • altan 1 yıl önce Şikayet Et
    "Etkisiz hale getirmek daha ekonomiktir" (Konfiçyüs)
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    terorist katalogu yapip suriye irakta araliksiz dagitacan ucaklardan atacan , haber verene 10 bin dolar diyecen :) nefes alamayacaklar bu bölgede :)
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle işte, yakalayıp ömür boyu bakmayalım.
    Cevapla
  • Beybora 1 yıl önce Şikayet Et
    İşi ehline verirsen her zaman güzel sonuçlar alırsın.Allah yar ve yardımcınız olsun.Güzel insanlar FİDAN -SOYLU ve ekibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz