BM'den Türkiye'ye tahıl sevkiyatı teşekkürü

BM Genel Sekreteri Guterres, Ukrayna'dan ayrılan ilk tahıl gemisi Rosana için, "Bu çabaları takdir ediyorum ve Türkiye'ye liderliği için minnettarım." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 01.08.2022 17:38 GÜNCELLEME 02.08.2022 09:38
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ukrayna'dan ilk tahıl gemisinin ayrılmasına ilişkin, "Bu çabaları takdir ediyorum ve Türkiye'ye liderliği için minnettarım." dedi.

BM Genel Merkezi'nde konuşan Guterres, 26 Şubat'tan bu yana Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan ayrılan ilk ticari gemi olan M/V Razoni'nin hareketi için memnuniyetini dile getirdi.

Guterres, "Bu ticari gemi Razoni kıt olan iki malla yüklü: Mısır ve umut. Ailelerini beslemeleri Ukrayna limanlarının sorunsuz çalışmasına bağlı olan dünya çapında milyonlarca insan için umut. Geminin ayrılması, Karadeniz tahıl girişiminin ilk somut sonucudur." ifadelerini kullandı.

Tahıl gemisinin yola çıkmasının geçen hafta İstanbul'da BM himayesinde Ukrayna, Rusya Federasyonu ve Türkiye'den temsilcilerle kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi'nin muazzam bir kolektif başarısı olduğunu vurgulayan Guterres, "Taraflar, BM ve Türkiye'nin desteğiyle bu dönüm noktasına ulaşmak için yorulmadan çalıştılar." dedi.

Genel Sekreter, "Bu çabaları takdir ediyorum ve Türkiye'ye liderliği için minnettarım. Bugün Odessa'da tanık olduklarımız önemli bir başlangıç noktasıdır." şeklinde konuştu.

Bu çabaların küresel gıda pazarlarına rahatlama ve istikrar getireceğine işaret eden Guterres, kıtlığın eşiğindeki insanların hayatta kalabilmek için bu anlaşmalara ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Tehluke 1 yıl önce Şikayet Et
    Soysuzlar daha dun ermeni soykirim dediniz bana kalsa hepiniz açlikta olun derdim.
    Cevapla
  • Ben. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hem tesekkür edin hemde arkamızdan kuyumuzu kazın oh ne ala.
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    arkasında kurucusu ağa babası dünyanın vampiri kan emici derin devlet amerika buğun över yarın çıkarları için dakkata cassa kararaları çıkartır hemen menfaatini kollar bu şeytanlara bulaşmamak uzak durmak gerek bize övmelerine yermelerine bakmayız biz işimizebakarız reis hakkını verir budeyyolara....
    Cevapla
  • FİRTUNA 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu,fikir benden çıktı. Ben yapılması gereken bu sevkiyatları dile getirmese idim Erdoğan böyle bir işe girişmezdi.Bu sevkiyatta en büyük pay sahibi benim derse hiç şaşırmayın.
    Cevapla
  • YAŞAR YILDIZ 1 yıl önce Şikayet Et
    işinize gelince nasıl teşekkür ediyorsunuz iki yüzlüler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!