MSB'den son dakika 'sevkiyat' açıklaması

MSB: Lübnan'a 27 bin ton mısır taşıyan ve sabah saatlerinde Odessa Limanı'ndan ayrılan Sierra Leone bayraklı gemi seyrine devam ediyor. Geminin intikali ve seyri Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından planlanarak anlık takip ediliyor.

GİRİŞ 01.08.2022 17:45 GÜNCELLEME 01.08.2022 17:57
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ilk tahıl sevkiyatına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Lübnan'a 27 bin ton mısır taşıyan ve sabah saatlerinde Odessa Limanı'ndan ayrılan Sierra Leone bayraklı gemi seyrine devam ediyor." denildi.

MSB'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Geminin intikali ve seyri Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından planlanarak anlık takip ediliyor. Geminin intikali esnasında izleyeceği rota, takip ettiği insani koridor ve denetimine ilişkin detaylı hususlar da Merkezde mutabık kalınan usul ve esaslar doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

Hâlihazırda Ukrayna’nın üç limanından tahıl ve benzeri gıda maddelerini çıkarabilecek gemilerin hazırlıklarına ve planlamasına devam ediliyor."

BM'den Türkiye'ye tahıl sevkiyatı teşekkürüBM'den Türkiye'ye tahıl sevkiyatı teşekkürü

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Aladag 1 yıl önce Şikayet Et
    15 bin vatandaşını savaşın ortasından almayı bilen devleti erkân elbet iki uçağını da alir şüpheniz olmasın
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu savas bir gercegi ortaya cikardi,Turkiye olmadan bati buradan bir cop bile elde edemez. Cunku dunya ekonomisinin buyuk bir bolumunun onemli maddesi Asya kisminda bunun gecis bolgesi Turkiyedir.bunu herkes gordu. Artik Rusya petrolunu, dogalgazini direkt olarak borular vasitasiyla aktarmaz,pazarlik payini elde tutmak ve guc dengesini lehine ceviirmek icindeTurkiye nin yaptigi gaz depolarindan pazarlama yoluna gidecek ve Turkiyenin dunya gaz merkezi haline gelmesini saglayip gaz tedariginde Turkiyeyide dikkate alin, bir suru yatirim yapti kozunu kullanacak.
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Önümüzdeki seçimde hükümet değişsin, Türkiye yine eski lakabı ve eski hali ile yine hasta adam olur çıkar. Bunun için içerden ve dışarıdan Avrupa ve Amerika bütün gücüyle uğraşıyorlar. Dolayısıyla dediklerinin gerçek sayılması için millet olarak, omurgalı liderine sandıkta sahip çıkması gerekiyor.
    Cevapla
  • Nar tepe 1 yıl önce Şikayet Et
    sen ne dediğinin farkında mısın sen kimden yanasın reis Allah'ın izniyle onu da getir ir
    Cevapla
  • süwari 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce uçaklarını al çürüdü orda 2 atom bu milletin parasıyla alındı onlar
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Koş uçaklari getir atsız kardeş
    Cevapla
  • Habib 1 yıl önce Şikayet Et
    Süvari kardeş Onlar çok büyük ve provakasyon amaçlı düşürülmeye çok müsait.Provakatörler de bir an önce o hantal uçakların yakalanmasını bekliyor olabilir.
    Cevapla
  • Mirkelam 1 yıl önce Şikayet Et
    Yasa kimsenin aklına gelmedi ya, musaitsen bir el ativer konuya
    Cevapla
  • irfan 1 yıl önce Şikayet Et
    sen söylemese idin devlet bilemezdi.ne kadar boş insan varmış ülkemizde işimiz çok zor.Allah ülkeme ve benim gibi düşünenlerin yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Elbistanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır koçum bu sitres neden.. Devletine guven sen. Stres yapma
    Cevapla
  • Mustafa Bozdemir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hasedinde bogul emi...Sen ülkeni tebrik gurur duy...Ama senin gibiler de bu ruh ne gezer...o uçakların bakımı yapılıyor kılına dokunmuyor kimse...Bu sabah MSB açıkladı kocum
    Cevapla
  • 4 Abdullah 4 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhuru Reisim , İnsanlığa tahıl sevkiyatından katkından dolayı insanlık adına sonsuz teşekkürler RABB'İM seni başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Filistin'in BM üyeliği onaylandı