İzmir'de akmayan suya zam yapıldı! Su kuyruklarındaki vatandaşlar çıldırdı

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, suyu akmayan, vatandaşın su ihtiyacını tankerle karşıladığı Dikili’de suya zam yaptı. Dikili Belediyesi ise kentteki rezaleti es geçip diktiği yeni heykellerin açılışını yaptı.

GİRİŞ 02.08.2022 07:37 GÜNCELLEME 02.08.2022 09:45
Bu Habere 338 Yorum Yapılmış

CHP'li belediyelerin hizmetten ne anladığına dair en bariz örneklerden biri turizm bölgesi Dikili'de yaşandı. Turizm bölgesi olmasına rağmen yıllardır musluklarından su akmayan ilçede su kullanım fiyatları CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in aldığı kararla zamlandı.

Soyer'in yönetim kurulu başkanı olduğu İZSU Genel Müdürlüğü, içme suyuna yüzde 6.77 oranında zam yapıldığını açıkladı. Son zamla birlikte geçtiğimiz ocak ayında bu yana içme suyuna yapılan zam oranı yüzde 200'e ulaşmış oldu. Yeni tarifeyi resmi internet sitesinden yayınlayan İZSU Genel Müdürlüğü, zamlı tarifenin 1 Ağustos tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini duyurdu..

YÜZDE 200'E ULAŞTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz yıl kasım ayında İZSU Genel Kurulu'nda kabul edilen 2022 bütçesi kapsamında içme suyuna 2022 Ocak ayında yüzde 40, temmuz ayında ise yüzde 15.5 oranında zam yapma kararı almıştı. Bununla da yetinmeyen Soyer, elektrik maliyetlerindeki artışı bahane ederek şubat ayında içme suyundaki fiyat artışını TÜİK'in aylık olarak açıkladığı üretici fiyat endeksine bağlamıştı. Böylece zamları otomatiğe bağlayan Soyer'in, yılın ilk 7 ayında içme suyuna yaptığı zam oranı yüzde 200'e ulaşmış oldu..

HALK TANKER KUYRUĞUNDA
İzmir Dikili'de yaklaşık 72 saattir devam eden su kesintisi nedeniyle vatandaşlar ellerindeki bidonlarla kuyruklarda beklerken, ortaya çıkan görüntüler 1980'li yıllardaki su kuyruklarını anımsattı..

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 338
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Su uçarak mı geliyor evlere bir elektrik maliyeti var, onu Üretmek için harcanan petrol maliyeti var bu enflasyon ortamın da bu Çok normal yok belediyeler batar
    Cevapla
  • Guiadoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey vatandas köye geri dön.
    Cevapla
  • Senayim Çıtak 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece yazıklar olsun geleli yüzde iki yüzü geç ti herşey Güzel olacak silogan güzel oluyor mustehak bu millete ya dört yüz beş yüz su parası mı olur bir eve hala da bu toplum uyanmaz
    Cevapla
  • Ya hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Az bile az gardas sadeliğin gibi müstahak chp denilen sizin dilinizle nakledeyim Atatürkün partisi ni bu şekilde rezil ETMEYE DEVAM EDİN ben gülmeye devam ederim
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yemin etseler kurtarır, suyu milletin ayağına kadar götürüyorlar. Heykel meselesine gelirsek, en iyi yatırım onlar, çünkü su istemiyorlar ki.
    Cevapla
  • yeter de! 1 yıl önce Şikayet Et
    izmir nursuz insanları iş başına getirme. siz de biliyorsunuz ki izmir belediyecilik açısından çoook geride bana inanmıyorsanız dışarı çıkıp bakmanız yeterli..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor