ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

GİRİŞ 03.08.2022 00:47 GÜNCELLEME 03.08.2022 09:16
Bu Habere 283 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün görevden alındığı kaydedildi.

Başkan Erdoğan'dan KPSS talimatıBaşkan Erdoğan'dan KPSS talimatı

NE OLMUŞTU?

KPSS'de sorulan soruların sınavdan önce bir yayınevinin deneme sınavında çıktığı öne sürülmüş, iddia ÖSYM tarafından yalanlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vermişti. Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

HALİS AYGÜN KİMDİR?

Prof. Dr. Halis Aygün, 1968 yılında Giresun Şebinkarahisar'da doğdu.

1989 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünden mezun olan Aygün, Yüksek Lisansını 1992 yılında aynı üniversitede tamamladı.

Aygün, doktorasını 1997'de London City University'de tamamladı. 1989-1993 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Matematik Bölümü, Topoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olan Aygün, Kocaeli Üniversitesi'nde 1998'de yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006 yılında da profesör unvanını aldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 283
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İşin içinde dersane varsa kesin fetö benzeri yapılar vardır devlet temizleye temizleye bir türlü baş edemedi sınav komisyonuda açığa alınmalı iyice araştırılmalı birileri yönetime gelirse khklıları tekrar geri işe alacaklarmış ona göre hesap edin
    Cevapla
  • korkma 1 yıl önce Şikayet Et
    fetö hain bir yapı ama bütün beceriksizlikleri hataları sorunları fetö deyip geçiştirmekte nereye kadar
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunun becerisizlikle alakası yok. Kasıtlı yapılmış bir olay. Kitaptaki sorunun soru numarası dahil aynı olmak üzere sınavdaki soru numarası da aynı soruların. Fetö mesaj veriyor yandaşlarına ve hükğmeti de seçim öncesinde zor duruma düşürmek istiyor. Ben öğretmenim. Kendi alanında aynı konuyla ilgili bin soru hazırlasam bir sınav için bin soru da farklı olur. Dolasıyka kasıtlı ve planlı bir şeklide yapılmış bir olay. Bundan dolayı da devletimiz konuyu her türlü araştırmak için hemen çalışmalara başladı.
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuca hızlı ulaşmak için hırsızı en yakınlarda aramaya başlıyacaksın, suçlular başka suçlu ya da zanlıları perde yaparak saklanabilir ve mel'un fiillerini yapmaya devam edebilir. Sınavlarda 85 in üzerinde puan alanların tümü araştırılmalı haksızca bu puanları alanlara tüm kamu hizmeti görevi yasaklanmalı. 90 nın üzerende puan alanlar ise etraflıca tekrar araştırılmalıdır. Bu puanları hakkıyla alanlar ise ayrıca ödüllendirilmelidir.
    Cevapla
  • Tunç 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurum içindeki kriptolar deşifre edilmezse yazık, ilginç değil mi seçime bir yıl kalmış, hükümetin yıpratılması için ekonomi, sağlık, kpss... gibi herkesin dikkatini çekip başarısızlık, iş beceremezlik resmi yaratmaya çalışanlara pirim verilmemeli. İnşallah teftişe gidenler, istihbaratımız çürük elmaları iyi tespit eder ve gerekeni en güzel şekilde yapar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğer resmi ispat gerçekleşirse büyün ünvanlarınıda iptal etsinler diploması dahil.caydırıcı cezalar olmazsa insanlar suç işlemekten korkmaz ve vazgeçmez....son zamanlarda hırsızlıklar çok arttı.demirin ve hurdanın fiyatının yüksek olması demiz ve hurda hırsızlığını çok arttırdı.özellikle kırsal alanlarda köylerde çiftçilerin alet edevat tarım aletlerini çalıyorlar ve suç duyurusunda bulunan mal sahibi,suçlu yakalanınca suçluyu salıveriyorlar mal sahibi hala karakolda ifade veriyor.yani suçlu daha önce çıkıyor..kesinlikle hırsızlık suçı cezaları çok ama çok ağırlaştırılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail''den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı