YTB dünyanın dört bir yanından gençleri TEKNOFEST’'e davet ediyor!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) desteğiyle yurt dışında yaşayan gençler, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivallerinden olan TEKNOFEST’te yerini alıyor.

YTB dünyanın dört bir yanından gençleri TEKNOFEST’'e davet ediyor!
YTB dünyanın dört bir yanından gençleri TEKNOFEST’'e davet ediyor!
GİRİŞ 04.08.2022 11:15 GÜNCELLEME 04.08.2022 11:15

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde yurt dışında yaşayan vatandaşların yer alması için her yıl çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da yapılacak olan TEKNOFEST’te yurt dışındaki gençlerin katılımını sağlamak için YTB tarafından bu yılki destek programı ilan edildi.

Hazırlanan destek programı sayesinde dünyanın dört bir yanında yaşayan genç vatandaşlar TEKNOFEST’te yerini alacak. Festivale katılım sağlayacak olan gençler teknoloji firmalarını yakından tanıma imkânı bulacak. Bunun yanında ise; hava gösterileri, teknoloji yarışmaları, teknoloji gündemine ilişkin seminerler, tanıtım stantları ve söyleşiler gibi birçok faaliyete katılma şansı elde edecek.

YTB’DEN ULAŞIM VE KONAKLAMA DESTEĞİ

Başvurular kapsamında yapılacak değerlendirme sonucunda programa katılmaya hak kazanan adayların festival süresince Samsun’da konaklamaları YTB tarafından karşılanacak. Ayrıca, her sabah konaklama yerinden festival alanına, her akşam da festival alanından konaklama yerine olan transfer ulaşımları da yine YTB tarafından sağlanacak. Bunların dışında, 2021-2022 eğitim öğretim yılında mezun olan katılımcılar ile hâlihazırda öğrenci olan katılımcılara, bu durumlarını belgelemeleri koşuluyla 150 Avro’ya kadar ulaşım desteği sunulacak.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olanların başvurabileceği destek programından 30.08.2022 itibari ile 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşını doldurmamış adaylar yararlanabilecek. Ortaöğretimini yurt dışında tamamlamış olmak da başvuru şartları arasında yer alıyor.

Yurt dışında; havacılık, uzay ve mühendislik bilimleri alanında; öğrenim gören, mezun olan, uzmanlığı olan veya bu alanlara ilgi ve meşguliyeti olduğunu belgeleyenler bu programdan yararlanabilecek. Resmi belgesi olmayan adayların ise bu alanlara ilgisi olduğuna dair motivasyon mektubu sunmaları gerekiyor. Daha önceden YTB tarafından düzenlenen TEKNOFEST programlarından birine katılmış olanların başvurusu kabul edilmeyecek.

NASIL BAŞVURABİLİRİM?

Başvurular 14 Ağustos’a kadar https://obys.ytb.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Ayrıntılı bilgi için de teknofest@ytb.gov.tr adresine e-posta yoluyla müracaat ediliyor. Program hakkında detaylı bilgiler ise https://www.ytb.gov.tr/ adresinde yer alıyor.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!