Areda Survey son seçim anketini açıkladı: 2. tura kalırsa 4 senaryoda kazanan isim belli

Son dakika haberi... Areda Survey’in 2023 seçimi için yaptığı son ankette Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 4 aday senaryosuna (Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu, Yavaş) göre açık ara önde.

GİRİŞ 05.08.2022 21:42 GÜNCELLEME 06.08.2022 10:01
Bu Habere 511 Yorum Yapılmış

Areda Survey’in 2023 seçimi için yaptığı son anket çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Türkiye genelinde 3 bin 872 kişi ile yapılan anket çalışmasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalması halinde tüm adaylara karşı açık ara önde.

Seçimde ikinci tur senaryosu: Anketler ne söylüyor?

ERDOĞAN TÜM ADAYLARA KARŞI KAZANIYOR

Areda Survey’in katılımcılara yönelttiği "Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve aşağıdaki adaylar 2. tura kalsa hangi adaya oy verirsiniz " sorusuna gelen yanıtlar şu şekilde:

KILIÇDAROĞLU

Cumhurbaşkanlığı seçiminin olası ikinci turu senaryosunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kalması halinde Erdoğan yüzde 47,9 oy alırken, Kılıçdaroğlu yüzde 42,4 alıyor, oy kullanmam/ ikisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 9,7.

MERAL AKŞENER

Recep Tayyip Erdoğan ve  Meral Akşener'in ikinci tura kalması halinde, Erdoğan yüzde 48,3 oy alırken, Akşener yüzde 40 oy alıyor. Oy kullanmam/ ikisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 11,7.

MANSUR YAVAŞ

Cumhurbaşkanlığı seçiminin olası ikinci turu senaryosunda Recep Tayyip Erdoğan ve Mansur Yavaş'ın kalması halinde, Erdoğan yüzde 47,2 oy alırken, Mansur Yavaş yüzde 42,9 oy alıyor. 

EKREM İMAMOĞLU

Recep Tayyip Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu kalırsa; Erdoğan yüzde 47,8 oy alırken İmamoğlu yüzde 40,5 oy alıyor.

Metodoloji 

Areda Survey tarafından 01-04 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmaya 3 bin 872 kişi katıldı. Araştırma kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirilmiştir. 

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 511
  • Türker akbulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Saglikci olarak ilk oy benden kime liderimiz r tayyip ERDOGAN için cekirgede selamlar dindi diğerlerine bakıyorum dokar 10 tl ye duser geçici abd destekler imf den 50 milyar dokar birc alırlar seneye kamuya 5 yıl alım durur sonra hiçbir yer ekleme hiçbir proje bitmez şimdi turkite d gaz çıkaracak kafayı yiyor adamlar hemde kendine yetecek
    Cevapla
  • Sebzeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe kelimeler bu kadar düzgün yazılır anca
    Cevapla
  • Gurbet diyari 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatihin cocuklugunu biliyorum babasi tamam kendisi yok cünkü yanindakiler Temelden bir farklari yok Erdoganin gitmesi Türkiyeynin batmasi demek aynen 2021 de oldugu gibi
    Cevapla
  • Altıya karşı bir 1 yıl önce Şikayet Et
    Alayınız birleşme bir reis etmiyorsunuz.Değil altı yirmi altı olsanızda size oy yok.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nereden nereye? %51 lerden ikinci turda ne alırıza. Sonunuz 2002 deki ANAP la DYP gibi olacak. Garantisi MHP o zaman da onaları dibe çekmişti.
    Cevapla
  • Selahattin BALKAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Darı ambarı boş boşuna heveslenmeyin
    Cevapla
  • Genç Fırtına 1 yıl önce Şikayet Et
    Önümüzdeki 20 yılın lideri Dr. FATİH ERBAKANI VE YENİDEN REFAH PARTİSİ
    Cevapla
  • Pir-i Reis 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce konuşmayı öğrenmeli neyini gördünuzde fatih erbakan dediniz mesela hangi sözü sizi etkiledi merak içerisindeyiz
    Cevapla
  • Vedat Cebeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğana destek vermek yerine, rakip çıkarak gelecekteki liderlik ihtimalini yok eden vizyonsuz Fatihten bir cacık çıkmayacağı belli oldu.
    Cevapla
  • Vejdo 1 yıl önce Şikayet Et
    Boşversene babasının yanından bile gecemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor