Kılıçdaroğlu'nun sözleri İYİ Parti'yi kızdırdı

Cumhurbaşkanlığı adaylığında desteğini almak istediği HDP seçmenine göz kırpan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini tekrarlaması, İYİ Parti'de rahatsızlık oluşturdu.

GİRİŞ 08.08.2022 07:10 GÜNCELLEME 08.08.2022 09:19
Bu Habere 356 Yorum Yapılmış

Millet İttifakı'ndaki adaylık karmaşası çözülememişken, mevcut krizlere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini tekrarlaması, "HDP hassasiyeti" bulunan İYİ Parti'de rahatsızlık oluşturdu. Kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun bu sözleriyle, muhtemel bir Cumhurbaşkanlığı adaylığında daha büyük destek almak için HDP seçmenine göz kırptığı ancak İYİ Parti cephesinde tepkiyle karşılandığı konuşuluyor.

SANCAR İMRALI'YI GÖSTERDİ

Öte yandan, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın da Kılıçdaroğlu'nun Şırnak ziyaretini övüp yeni bir çözüm sürecinden bahsetmesi ve terör örgütü elebaşı Öcalan'ın muhatap alınması gerektiğini söylemesinin önümüzdeki günlerde ittifak içerisinde daha derin krizlere yol açacağı konuşuluyor. HDP'li Sancar, "Çözüm sürecini bir barış ve toplumsal dönüşüm süreci olarak düşünmek gerekiyor. Silahların susması meselesi, doğrudan doğruya örgütle konuşulması gereken bir meseledir. O zaman bunun İmralı'da yürütülmesi herhangi bir yanlışlık içermiyor. Yani, büyük bir toplumsal bir mutabakatı hedeflemeden böyle ağır sorunları çözmek mümkün olmuyor. Tekrar iyi bir yöntem ve iyi bir mimarlıkla bir barış süreci inşa edebilirsek, bu, toplumdan destek alır. Yeni bir barış sürecini tabandan nasıl kurabiliriz buna bakmalıyız. Muhalefet de bunu nasıl yapabileceği üzerinde daha somut konuşsun" demişti.

DAHA ÖNCE DE KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Daha önce, İYİ Parti yönetiminden "Apo'ya terörist demeyen HDP'yle iş tutmayız" açıklamaları gelirken, HDP kanadı da Meral Akşener ve Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek vermeyeceklerini beyan etmişti. Kulislerde, Kılıçdaroğlu'nun son çıkışlarının ardından, HDP ve İYİ Parti arasındaki söz düellosu dozunun daha da artacağı konuşuluyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 356
  • mehmetm 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkücü, HDP-PPK kardeşliği. Seksenlerde, doksanlarda bu durumun olacağı söylenseydi kocaman bir OHA , YOK ARTIK ... derdik. Lider denen insancıkların verdiği açıklar ve makam sevgileri bunları silik ve taviz verir hale getiriyor.
    Cevapla
  • Ahmet TUNA 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına şu işe bir bakar-mısınız teröristi aklamak için partilere nasıl direktif verildiğini görüyor musunuz. Bu kokuşmuş zihniyet Memleketimizin yönetiminde söz sahibi olmaya çalışıyor. Masadakiler de buna çanak tutuyor yazıklar olsun diyorum. Vatandaşla resmen dalga geçiliyor. Onun için diyorum ki 2023 seçimleri Ülkemizin son onurlu ve haysiyetli seçimlerinden biri olacaktır. Ama illetimizin çok dikkatli olması gerekir. Bu gidişatın Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah.
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahatsız olma numarasını yemeyiz.Merdan Yanardağ ile ilişkilerinizin Muharrem İnce tarafından ortaya konmasından rahatsız oldunuz mu ki,bundan da rahatsız olacaksınız.Rahatsızlığınız bu ilişkilerinizin ortaya dökülmesidir.
    Cevapla
  • NAİL EROĞAN 1 yıl önce Şikayet Et
    insanın gözü aslanın midesi şelalenin ağzı doymazmış gül sen zirveye çıktın herşeye sahip oldun şimdi ekmeğini yediğin reis e bu düşmanlık neden aç mı kaldın açık mı kaldın neye muhtaçsın nankörlük böyle olur işte.
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!