Başkan Erdoğan'ın ziyareti öncesi konuştu: Yanımızda olduğunu hissetmek bize güç veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret edeceği cemevinin dedesi Hüseyin Öz, “Cemevlerine yapılan saldırılardan ötürü Cumhurbaşkanının bizim yanımızda olduğunu hissetmek, desteklediğini görmek bizi güçlendiriyor” dedi.

GİRİŞ 08.08.2022 19:59 GÜNCELLEME 08.08.2022 20:00
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara Mamak’taki Hüseyin Gazi Türbesi ve Cemevi’nde Alevi dedeleri ve Bektaşi babalarıyla buluşacak. Erdoğan’ın burada muharrem ayının 10. günü dolayısıyla düzenlenecek iftar programına katılması bekleniyor. Buluşma öncesi Hüseyin Gazi Türbesi’nin cemevi dedesi Hüseyin Öz, İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Öz, cemevlerine yönelik saldırılardan sonra Erdoğan’ın bu ziyaretinin kendilerine güç vereceğini söyledi.

“Cumhurbaşkanının bizim yanımızda olduğunu hissetmek bizi güçlendiriyor”
Öz, “Cumhurbaşkanımızın ilk defa bir cemevini ziyaret etmesinden ötürü ve burayı seçmesi bizim için ayrıca bir mutluluk. Son dönemlerde cemevlerine yapılan saldırılardan ötürü Cumhurbaşkanının bizim yanımızda olduğunu hissetmek, desteklediğini görmek bizi güçlendiriyor. Bu bakımdan önem veriyoruz. Kısmet olursa bu akşam birlikte muhabbet ederek oruç açacağız, taleplerimizi dile getireceğiz” diye konuştu.
Cemevlerinin statüsü ile ilgili bir müjde beklediklerini ifade eden Öz, buluşmaya Türkiye’nin çeşitli illerinden davet edilen 10 cemevi dedesinin de katılacağını söyledi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22
  • Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Birileri yine ortalığı karıştırma derdinde. Bu herzaman vardı yine var. Kimse kimsenin düşmanı değil kardeşim. Lütfen oyuna gelmeyin. Huzursuz olmayın. Devletimiz gereğini yapacaktır. Yakında ortaya çıkar.
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden Türk- Kürt kavgası peşindelerdi, şimdi de Sünni - alevi kavgası çıkarmaya çalışıyorlar. Olay bu.
    Cevapla
  • Osman Deliyürek 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Elhamdullilah müslümanim ...konu kapanmsdir ...Aleviyim ,sünniyim diyenlerede birsey demem ..cünkü ikiside benim ..güzel olan taraf bu yaaa.....ama maalesef ne kadar cakma ülkücü ,cakma atatürkcü ,cakma müslüman varsa ,cakma alevilerde var ..alevilikle hic bir baglantisi olmayan ..atheist yada budizmle karistiarn tipler
    Cevapla
  • Gerçek alevi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hz. Ali'siz ve islamsız alevilik alevilik değil, dinsizliktir. Olaylara bu gözle bakmalı gerçek alevileri ayrı tutmalıyız
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu alevi ne sünni ne.hepimiz aynı Rabbe aynı kitaba inanıyoruz.evet belki tarihte birileri şeytana uydu kardeş kardeşi katletti ama bu kini devam ettirmek müslümanları birbirine düşman etti.bir müslüman olarak çocuğuma yezid adını asla vermeyi düşünmem ki çevremdede görmedim.demem o ki alevi kardeşim neye üzülmüş neye kırılmışsa bende aynısına kızgınım lakin kin tutmak müslümana yakışmaz müslümanlara zarar verir.Hz.Muhammed son peygamberdir.Hz.Ali akrabası damadı ve ehli beyttendir.nasıl sevmeyiz nasıl ötekileştiririz.Peygamber torunu hz.Hüseyini şehid edeni nasıl kabullenebiliriz ki.yahudi oyunları bunlar.oyuna gelmeyin müslümanlar.artık birilerinin ekmeğine yağ sürmeyin
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun çok doğru söyledin kardasim
    Cevapla
  • akilll 1 yıl önce Şikayet Et
    önce bi öğren alevilik nedir ondan sonra burda izah yap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi