Federasyondan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cemevi yönetimi için ihraç talebi

Alevi Vakıfları Federasyonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dayanışma ziyareti gerçekleştirdiği Hüseyin Gazi Cemevi yönetiminin ihraç edilmesi için işlem başlattı.

GİRİŞ 10.08.2022 17:29 GÜNCELLEME 10.08.2022 17:35
Bu Habere 524 Yorum Yapılmış

Son dönemde Ankara başta olmak üzere cemevleri ve alevi derneklerine yönelik saldırılar Türkiye'nin gündemine oturdu.

Dini inançlara yönelik bu nefret suçları halkın büyük tepkisine neden olurken hükümetten sert açıklamalar yapılarak Alevilerle dayanışma mesajları verildi.

Güvenlik güçleri ve adli makamların harekete geçmesiyle failler yakalandı ve hukuk süreci başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TARİHİ ZİYARET

Diğer yandan da devletin en üst makamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırıların ardından Ankara Mamak’taki Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Alevi dedeleri ile buluştu, iftar programına katıldı.

Erdoğan'ın bu tarihi ziyareti gündemde geniş yer buldu. Bu tarihi ziyaretten rahatsız olan kesimler de oldu. 

FEDERASYON İHRAÇ SÜRECİ BAŞLATTI 

Alevi Vakıfları Federasyonu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Hüseyin Gazi Cemevi yönetiminin ihraç edilmesi için işlemleri başlattığını duyurdu.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, 20 yıllık iktidarı süresince ilk defa bir Cemevini ziyaret etmesi Alevilere saldırılarının yapıldığı bir dönemde son derece önemli olduğu gibi toplumu kucaklayıcı ve birleştirici bir ziyarettir. Bu anlamda bu ziyareti önemsiyoruz.

"BİZE BİLGİ VERMEDİ"

Bu ziyaretin öncesi ve sırasınca yaşananlar ise bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Öncelikle; Federasyonumuz bileşeni olduğu halde, başından itibaren vakıf yönetimi tarafından Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti hakkında tarafımıza en ufak bilgi dahi verilmemiştir.

"İHRAÇ İŞLEMLERİNİ BAŞLATIYORUZ"

Alevi-Bektaşi toplumunun yüzyıllar boyunca geliştirdiği, yaşadığı zulüm ve baskılara rağmen bugünlere getirdiği yüce değerleri, basit çıkar hesaplarıyla ayaklar altına alan, Alevi-Bektaşi toplumunun en kutsal değerlerinden olan, 'Muharrem / Matem'; ve inanç ritüellerimizin fütürsuzca istismar edilmesine sessiz kalan Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimini kınıyor ve Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı hakkında Federasyonumuzun Yönetim Kurulunun aldığı karar gereği ihraç işlemlerine başladığımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz."

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 524
  • Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanının ziyaretini bir nevi düşman gibi gören bu ZİHNİYET bölücü ve kışkırtıcı bir tavırdır
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis in cemevi ziyareti güzel bir adım kilictaroglunuda bir kereliğine cuma namazına bekliyoruz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ziyaret etti diye bir cemevi yönetimi ihraç ediliyorsa ihraç edenler bu ülkenin ve alevilerin düşmanıdırlar! Bunlardan her türlü kötülük beklenir
    Cevapla
  • gurbetchi vatandash 1 yıl önce Şikayet Et
    ne bu kin ve nefret ??!
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    ziyarete gitsen bir dert gitmesen bir dert. Bunların derdi aleviler sadece bize hizmet etsin. sakın ha ülkemizin birlik ve beraberliğine hizmet edecek bir hareket yapmasınlar. nerede bir islam düşmanı komünist, dinsiz var ise aleviler onlarla beraber olsunlar, zinhar bizde müslümanız demesinler. bu hainleri temizlemek ise alevi canlara düşer.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!