Bakan Koca'dan 'yeni yönetmelik' paylaşımı

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni yönetmelik sinyali verdi.

Bakan Koca'dan 'yeni yönetmelik' paylaşımı
Bakan Koca'dan 'yeni yönetmelik' paylaşımı
GİRİŞ 11.08.2022 21:13 GÜNCELLEME 11.08.2022 22:05
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "CARPE DIEM. Beklediğin anı yaşa. Yönetmeliğin yayınına az kaldı." ifadelerine yer verdi.

 

Bakan Koca, "“Resmi Gazete’nin sağlık çalışanlarının beklentisini bu kadar iyi ifade eden bir başka sayısı belki de olmamıştı.” Sizden önce okuyanlar böyle diyor." paylaşımında bulundu.

 

15 AĞUSTOS'TA YENİ YÖNETMELİK

Sağlık Bakanı Koca, daha önce gazetecilerin, sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin sorusuna, "Yeni bir yönetmelik hazırladık. Adaleti temin etmeye, emeğe karşılığını vermeye odaklandık. Taslak ilgili kurumların görüşlerine açıldı. Yakında yayınlanarak 15 Ağustos'ta devreye girecek. Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti ile sorunlar daha kolay çözülecek." yanıtını vermişti.

Koca, sosyal medya hesabından daha önce de "Sağlıkta çözülemeyecek sorunumuz yok. Çareleri ya uygulamaya konuldu veya konulmak üzeredir. Sağlık çalışanlarımız son 2,5 yılın ağır şartlarında yıprandı. Yapılan iyileştirmeler 15 Ağustos'ta herkes için gözle görülür hale gelecek. Sizler için de üstümüze düşeni hızla yapıyoruz." paylaşımını yapmıştı.

23 HAZİRAN'DA İLK ADIM ATILMIŞTI

23 Haziran'da yürürlüğe giren yasayla, çalışan ve emekli hekimlerin mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapıldı. Bu kapsamda sağlık personelinin ek ödemeleri artırıldı. Hekim dışı personelin döner sermayeden aldığı pay yükseltildi. Doktor ve diş hekimlerinin sabit ek ödemelerinin merkezi yönetim bütçesinden karşılanması sağlandı.

Bakanlık şimdi ek ödeme ile ilgili yapılan yasal düzenlemeye bağlı yönetmelik hazırlığında. Çalışmada, sağlık çalışanlarına taban ödeme getirilmesi öngörülüyor. Maliye Bakanlığı’nda da çalışmanın tamamlanmasının ardından yönetmeliğin kısa süre içinde yayınlanması bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 50
  • iiiiiiiiiiiiii 1 yıl önce Şikayet Et
    doktorların hakkını Doktor bakan savunuyor hastaların hakkını kim savunuyor
    Cevapla
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan kronik rahatsızlığı olan hastaların ömür boyu kullanacağı ilaçların rapor yenile yerine kronik hastane uygulamasını devam ettirmeniz bizler için hayati önem taşımaktadır. 60 Yaş üzeri olanlar için rapor yenileme ve biten ilaçları yazdırmak büyük sıkıntı oluşturuyor. Lütfen bu isteğimize kulak verin. Yaşlı hastaları aile hekimlerine ve hastanelere binbir zahmetle gidip ilaç yazdırmak derdinden kurtarın.
    Cevapla
  • Cuma ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sitede her yorumcuya laf yetiştirmeye çalışan Dr'lar var çoğunun stajyer olduğunu düşünüyorum. Bir doktorun herkese cevap yazacak vakti olmaz, olanın da hastaya faydası olmaz. 3'üncü iyileştirme paketi de çıktı. Bu da yetmez! Yılbaşına kadar 5 iyileştirme paketi çıkar, yine yetmez. Hasta olsam da; çoğu kibir abidesi, koruma zırhına bürünmüş, paraya doymayan Dr'lara muayeneye gitmiyorum: İnsan ömrü kadar yaşar!
    Cevapla
  • Taha 1 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı maaşına laf edenler doktor maaşına neden ses etmiyor!
    Cevapla
  • Adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık çalışanları eylem yapamaz, işi bırakamaz. Lütfen bu konuyla ilgili de düzenleme yapın. Bir sağlık çalışanı dövüldü diye tüm ülkede iş bırakma nedir ya? Bu ülkede polisler, askerler şehit oluyor. O zaman polislerde, askerlerde işi bıraksın. Öğretmenler dövülüyor onlarda ülkedeki tüm okulları kapatsınlar. Yok böyle bir saçmalık. Bu ülkede sadece sağlıkçılar yok, herkes risk altında.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat