İBB bütçesinden Ardahan’a otogar yapan Ekrem İmamoğlu, Beykoz’un köylüsünü ulaşım mağduru etti

Yetki alanı dışındaki Ardahan’a otogar inşa edip açılış törenine katılan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT’nin yeni ulaşım uygulamasından ötürü Beykoz köylülerinin tepkisini çekti. Köylüler, yetkililere seslenerek eski düzenin geri getirilmesini talep etti.

İBB bütçesinden Ardahan’a otogar yapan Ekrem İmamoğlu, Beykoz’un köylüsünü ulaşım mağduru etti
İBB bütçesinden Ardahan’a otogar yapan Ekrem İmamoğlu, Beykoz’un köylüsünü ulaşım mağduru etti
GİRİŞ 12.08.2022 18:51 GÜNCELLEME 12.08.2022 18:51
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Beykoz’un eski ve köklü yerleşim birimlerinden Sultaniye mevkisi, bir süredir alışılagelmişin dışında bir kalabalıkla karşı karşıya. İETT’nin 1 Ağustos’ta başlattığı yeni ulaşım uygulaması sebebiyle yüzlerce yurttaş artık Kavacık yerine Sultaniye’de otobüs bekliyor.

İETT, 1 Ağustos’tan itibaren Beykoz’un Anadolufeneri; Kaynarca, Dereseki, Ali Bahadır, Zerzevat, Cumhuriyet Köyü, Değirmendere, Poyrazköy ve Riva mahallerinden Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy gibi merkezlere tek biletle gidileceğini duyurmuştu.

AKTARMA VAADİ HAVADA KALDI!

Yeni uygulamada vatandaş sadece kendi köy ve mahallelerinden kalkan otobüsler için yol harcaması yapacak, Sultaniye’den binecekleri 15 (Üsküdar), 15BK (Kadıköy) ve 11H (Ümraniye) kodlu otobüslere para ödemeyecekti. Fakat Beykoz’dan gelen son haberler, durumun tezat yönde ilerlediğini kanıtlar nitelikte.

İETT'nin Beykoz'daki yeni uygulama için hazırladığı tanıtım afişi

İETT’nin uygulamasına dahil olan yurttaşlar, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda aktarma ücreti ödediklerini belirtti. Normalde 15D, 136; 16Z, 135, 136R ve 137 hat numaralı otobüsleri kullanan bireylerin 15, 15BK ve 11H’ye binişte ikinci bir ödemeden muaf tutulması vadedilmişti.

DURAK SAYISI AZALTILDI

Yeni uygulamanın vatandaş nezdinde tepki çeken bir diğer yanı da artık otobüslerin Kavacık’a gitmemesi. Önceki dönemde araçlar Kavacık’a kadar çıkıyor, vatandaş ise buradan Avrupa Yakası’na geçen otobüslere doğrudan biniyordu. Son durağın Sultaniye olarak belirlenmesinden ötürü vatandaş Kavacık’a gitmek için bir otobüs daha kullanıyor.

İETT Kavacık Garajı, Beykoz/İstanbul

Sabah ve akşam olmak kaydıyla günde 2 kez, ayda 60 kez kullanılan bu ‘ekstra’ aktarmanın İstanbulkart sahiplerine aylık maliyeti 329,40 TL tutarında.

Bir vatandaş, sosyal medya üzerinden yeni uygulamayı bu şekilde eleştirdi

Öğrenci akbilinde ise bu rakam 98,4 TL. Abonman kullanıcıları da her gün 2, ayda 60 basım haklarını İETT’nin yeni uygulaması sebebiyle harcıyor.

Ekrem İmamoğlu, İBB bütçesiyle inşa edilen Ardahan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin açılışına katılmıştı

İBB bütçesinin başka şehirlere harcanması gündemdeki tazeliğini korurken, Ekrem İmamoğlu bu kez de Beykoz’daki ulaşım krizinden ötürü topa tutuldu.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 68
  • Aliço 1 yıl önce Şikayet Et
    Biri şuna söylesin İBB nin başkanı olduğunu
    Cevapla
  • Mağdur Vatnadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Çavuşbaşına oturan insanlar bu konuda yıllardır mağdur işlerine git ek için taksi kullanmak zorunda kalıyorlar yürümek ya da otostop çekmek başka çare de bulunmuyor çolğu kez cimere ve yetkili mercilere yazılmasına rağmen durum kötüleşerek te devam ediyor gerçekten yazık.
    Cevapla
  • Önder G 1 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıdaki haberde BÜYÜK VE ALTI ÇİZİLİ YAZILAN; NORMALDE 15D, 136, 16Z yazısındaki 16Z değilde 136Z olması gerekiyor, yani kısaca hat numarasının arasındaki 3 atlanmış..
    Cevapla
  • Can sanyelioglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem imamoglu secimlere 1 yil kala show yapmaya basladi ilk geldiginde umitliydim ama malesef gozden dustu istanbulda yazik
    Cevapla
  • Can sanyelioglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya ibb nin ardahanda ne isivar her belediye kendi bolgesinde gorev ve faliyet yapmasiyla yukumludur sen git baska sehirlere imkan yarat sonra odemek yok diye konus yok oyle bidunya ondan sonra devlet para imkan vermiyorde bu isler ulastirma bakanliginin gorevidir veye o bolgenin gorevidir devletin bu konuyla ilgili sorusturma acmasi lazim ve beykozlu insanlari boyle madur edilmemesilazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma