PKK'ya "orantısız" güç! İki operasyonda 6 terörist etkisiz!

Pençe Kilit ve Eren-Abluka operasyonlarında toplam 6 terörist etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Soylu, operasyondan sonra yaptığı paylaşımda, "Biraz orantısız güç kullandık" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 13.08.2022 11:51 GÜNCELLEME 13.08.2022 13:52
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce açılan taciz ateşi sonucu Piyade Teğmen Ömer Bağra'nın şehit olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

3 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ!

İçişleri Bakanlığı, Eren Abluka-10 operasyonunda 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlıktan şu açıklama yapıldı: 

"Eren Abluka-10 operasyonu kapsamında, Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ile Ağrı ve Van İl Jandarma Komutanlıkları tarafından, 11 Ağustos 2022 günü, Diyadin ilçesi Tendürek Dağı kırsalında müştereken başlatılan, J-SİHA, ANKA, P-SİHA ve Hava Kuvvetlerinin desteğinde, JÖH, PÖH,Jandarma Komando timleri ve Güvenlik Korucularının katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda; 2’si yeşil kategoride olmak üzere 3 bölücü örgüt mensubu silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. 

Bölgede operasyonlara devam edilmektedir."

KENEVİR OPERASYONU BAŞLADI

İçişleri Bakanlığınca, PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla, Diyarbakır'da “Eren Abluka-34 (Lice/Üçdamlar) “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı” Narko Terör Operasyonu başlatıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

Operasyonda Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Komando Özel Operasyon (JOPER), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1200 personel 75 operasyonel tim görev alıyor. 

Operasyonun ilk gününde; Diyarbakır Lice İlçesi Güldiken ve Yorulmaz mahalleleri kırsalında önceden tespit edilen 224 ayrı noktada gerçekleştirilen arazi arama tarama çalışmalarında;

-8 milyon 849 bin 330 kök kenevir bitkisi, 
-648 bin 200 kök skunk bitkisi, 
-775 kg esrar (kubar ve toz)  maddesi ele geçirildi. 

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen EREN ABLUKA OPERASYONLARI, halkımızın desteği ile İNANÇLI ve KARARLI bir şekilde başarıyla devam ediyor.

"ORANTISIZ GÜÇ KULLANDIK!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise operasyonla ilgili, "Biraz orantısız güç kullandık!" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 123
  • Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Orantıya gerek yok vur gitsin
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd dünyanin neresinde olursa olsun terörle nasil mücadele ediyorsa türkiyede ayni sekilde mücadele etmeli balkonda terörist gördünmü vuracan
    Cevapla
  • Kamil Özdağ 1 yıl önce Şikayet Et
    Olsun varsın birazda biz kullanalım orantısız güç .k bakalım ses nereden gelecel
    Cevapla
  • Türk oğlu Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    İtler torbaya
    Cevapla
  • Oğuzhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Posete yazık bu Zerdüşler için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar