Son dakika... Bakan Koca merakla beklenen müjdeleri açıkladı: Nöbet sayısı, taban ücret...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, intörn doktorlara yapılan ödemenin asgari ücret düzeyine çıkarılması ve asistan doktorların nöbet sayılarıyla ilgili düzenlemelerin Meclis'ten çıkacak yasayla uygulamaya konulacağı müjdesini verdi.

GİRİŞ 16.08.2022 08:58 GÜNCELLEME 16.08.2022 08:58
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

Bakan Koca'nın "beyaz reform" dediği "Resmi Gazete'de yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliği ile sağlık çalışanları için bir reform niteliği taşıyan düzenlemeler sonrası yeni müjdeler gelmeye devam ediyor. 

INTÖRN DOKTORLARA BAŞKAN ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ, GÖZLER MECLİS'TE

Intörn doktorlara Başkan Erdoğan'ın asgari ücret kadar bir ücret müjdesi verdiğini hatırlatan bakan Koca bunun gerçekleşmesinin Meclis'ten geçecek bir kanunla mümkün olduğunu ifade ederek "Biliyorsunuz Eğitim ve Araştırma hastanelerimizde ve Üniversite Hastanelerimizde özellikle sistemin yükünü taşıyan asistan arkadaşlarımız ve Intörn arkadaşlarımız. Intern arkadaşlarımızla ilgili sayın Cumhurbaşkanımızın kabine sonrası müjdesi olmuştu. Bundan böyle son sınıfların da asgari ücret kadar bir ücret müjdesi olmuştu. Bununla ilgili de bakıyorum Intörn arkadaşlarımız "Neden hala bu bize ödenmiyor" diyor. Biliyorsunuz bu kanunla gerçekleşmesi mümkün olan bir durum. Yani Intörnlere verilecek olan bu ücretin değişikliği kanunla mümkün. Meclis tatilde olduğunda iradesi nasıl devreye girecek. Meclis açıldığında Meclis'in iradesi en erken dönemde devreye girecek." dedi.

ASİSTAN DOKTORLARLA İLGİLİ İKİ ÖNEMLİ DÜZENLEME

"Sistemin yükünü taşıyan asistan arkadaşlarımız" diyen Koca yeni düzenlemeyle ilgili şunları kaydetti;

Biraz önce dediğim gibi sistemin yükünü taşıyan asistan arkadaşlarımız. Asistan arkadaşlarımızın taban ücretlerini önemli oranda farklılaştırdık. Uygulamada da hem kat sayılarını hem de ortalamadan kliniklerin farklılığıyla daha fazla karşılık bulmalarını hem de mesai sonrası çalışmalarının önünü açtık.

"NÖBET SAYILARI 8'DEN FAZLA OLMAYACAK"

Önümüzdeki dönemde asistan arkadaşlarımız yeni yönetmelikle nöbet sayıları 8'den fazla olmayacak. Aşma durumunda ilgili klinikle ilgili yaptırımlar yönetmelikte geliyor. Dolayısıyla biz nöbet ertesi 24 saatten sonra çalışılmamasını ve bunun da 8 nöbetten fazla olmamasını yönetmelikle netleştiriyoruz. 

HEM NÖBET SAYILARI AZALIYOR HEM DE GELİRLERİ ARTIYOR

Dolayısıyla çocuklarımız hem nöbet sayıları azalarak hem de gelirlerin artışı sağlanarak bundan böyle rahat evlenebilecekler.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 166
  • Selami 1 yıl önce Şikayet Et
    bakan efendinin meslektaşlarını kayırmasını anlıyoruz. mesai başlangıç bitişini kontrol eden bir uygulama yok. Türkiyede yeni başlayan hekim 30-40 yıllık mühendisten , finansçıadan yada başka mesleklerden çok daha fazla maaş alıyorlar. Sanırsınız ki dr milleti olmasa insanların ömrü azalacak.Koça bakın onca prof arasında can verdi.Kimse kimsenin canına can katamaz. Fazla abarmayın.Kibirli tayfayı halk seviyesine indirin ki iletişim ve empati kurabilsinler
    Cevapla
  • Emlakçı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kıskanıyorsun sağlıkçıları. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar mundar dermiş. Seninki aynı hesap. Bu arada şunu da belirteyim mühendislerden ve finansçılardan ayda 50 bin den fazla kazanan bir çok kişi tanıyorum sen kendini sorgula bence.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana akıl fikir versin
    Cevapla
  • sivaslı 1 yıl önce Şikayet Et
    her gece nöbet tutan hemşireler niye görülmüyör...
    Cevapla
  • cenkss42 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok aslında birbirinizden farkınız, o hastanelerde benim için dr harflerinden başka adı olmayan paragöz nankörlerden başka çalışan yok zaten, onlardan önce o garibanların hakkını verin,
    Cevapla
  • fayik71 1 yıl önce Şikayet Et
    Psikiyatri doktoru hastasına yeşil reçete ilaç için bu bağımlılık yapar.bunu yazmıyorum.deyip bunu içeceğine git 2 bira al iç aynısı diyor.yani halklık olna ALKOLIKol diyebiliyorsa sağlık sistemi bitmiştir.(GATA)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi