15 Temmuz gecesinde "Sokakta işimiz yok" diyen avukattan Üstün Dökmen'e destek

Prof. Dr. Üstün Dökmen'in, 'Başörtülüden psikolog olmaz' sözlerine tepki yağmıştı. Dökmen'e tek destek, AK Partilileri hedef alan açıklamalarıyla bilinen ve 15 Temmuz gecesinde 'Sokakta işimiz yok' diyen avukat Deveci'den geldi.

GİRİŞ 16.08.2022 11:28 GÜNCELLEME 16.08.2022 11:28
Bu Habere 272 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Üstün Dökmen, konuk olduğu YouTube kanalında skandal bir açıklama yaptı. Dökmen, başörtülü kadınların psikolog, psikiyatr ve rehber öğretmen olmamaları gerektiğini savundu. Dökmen, başörtülü öğretmenlerin de Milli Eğitim Bakanlığı izin verdiği için öğretmenlik yapabildiklerini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERT TEPKİ

Dökmen'e art art tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dökmen'in açıklamaları için, "28 Şubat bakiyesi kimi kendini bilmezlerin başörtülü kadınlara yönelik hezeyanlarında görüyoruz. Son 21 yılda yaşanan onca değişime rağmen millete tepeden bakan CHP zihniyeti yerinde saymayı sürdürüyor. CHP ve yandaşları değişmemekte, kendilerini yenilememekte ısrar ediyor. Bu ülkenin en büyük açığı demokrasiyi içselleştirmiş, yerli ve milli muhalefet açığıdır. İhya yerine yıkmayı siyasetlerinin merkezine yerleştiren rövanşist yaklaşımdır. Sandıkta milletten tokat yiyenler iktidara gelmek için darbelerden, hatta FETÖ'cü alçaklardan bile medet ummuşlardır." diyerek tepki gösterdi. 

SKANDALA DESTEK AVUKAT SİBEL SEVİNÇ'TEN GELDİ

Üstün Dökmen'in skandal açıklamalarına destek veren kişi dikkat çekti. AK Partilileri hedef alan açıklamalarıyla bilinen avukat Sibel Sevinç Deveci, başörtülü hakim ve savcıları hedef alan paylaşımlarda bulundu.

Deveci, "Tesettürlü hâkim, savcı ve avukat da olmamalı. Kamu binalarında, kamu görevinde tesettür olamaz. Özel hayatı beni ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE YARGILANMIŞTI

15 Temmuz darbe girişimi gecesi sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından "Mehmetçik ne yaparsa güzel yapar" ve "Sokakta işimiz yok" diyen avukat Sibel Sevinç Deveci hakkında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Halkı Kanunlara Uymamaya Tahrik' suçlarından dava açılmış, 13 yıla kadar hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmıştı.

 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 272
  • Rotasız deli 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlar chp nin dökülenini toplayan 3 -5 tane kendini bilmezler akşam kafayı çeker sabah manyak manyak konuşurlar
    Cevapla
  • Sarı Çizmeli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların özel/ev hayatı da beni ilgilendirmez, ama kamusal hayatta açık dolaşamazlar. Hadi bakalım.
    Cevapla
  • seyyid 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların alayı dınsız haber yapmaya değmez arsızlar alçaklar sizi
    Cevapla
  • Hasan Çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların biri başörtülü psikoloğa, biride başörtülü avukata danışan olmalı ki !!! Belki empati yaparlar. Özellikle tavsiye olunur.
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın sağlık raporu varmı hastalıklı bir görüntüsü var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor